Publicat 13/3/2019 17:06:19 +01:00CET

Els pares del periodista hispanoveneol alliberat assenyalen que est "fort"

Entrevista amb els pares del periodista Luis Carlos Díaz, acusat per Nicolás
Europa Press TV - Europa Press

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Els pares de Luis Carlos Díaz, el periodista hispanoveneol que ha estat alliberat la matinada d'aquest dimecres després de passar dos dies detingut per presumptament incitar a delinquir per un vídeo a Youtube, asseguren que el seu fill "est fort" i amb ganes de continuar treballant.

En declaracions a Europa Press Televisió, el pare del comunicador ha explicat que el seu fill es dirigia a la rdio amb bici per participar en un programa, per mai no hi va arribar.

Díaz va ser en parador desconegut fins que a les dues de la matinada d'aquest dimecres la policia el va portar al seu domicili, i, emmanillat i davant de la seva parella, la periodista Naki Soto, li van requisar material audiovisual i li van robar diners i joies, va explicar el pare.

El periodista va passar dos dies empresonat, acusat pel Govern de Nicolás Maduro d'incitació al delicte per publicar un vídeo en el qual el vinculaven a un ciberatac que va provocar l'apagada elctrica que pateix Veneuela.

No obstant aix, els familiars de Luis Carlos asseguren que el Govern veneol "va editar i va manipular el vídeo" per poder culpar-lo.

Després de dos dies empresonat, les autoritats veneolanes van alliberar la passada matinada el comunicador amb l'obligació de presentar-se davant de les autoritats cada vuit dies i la prohibició d'abandonar el país i d'explicar el que va passar durant la seva detenció.

Per la seva banda, la mare de Luis Carlos, Esperanza Vázquez, que ha pogut parlar amb el seu fill després de l'alliberament, ha explicat que ella li ha proposat que vingui a Espanya una temporada, per el seu fill li ha contestat que es queda a Veneuela perqu all té el seu treball i que continuar lluitant per la seva llibertat absoluta.