Publicat 01/11/2021 13:09

Els panellets de pinyons, els més venuts a Catalunya per la festivitat de Tots Sants

610836.1.260.149.20211101130933
Vídeo de la noticia
Archivo - Arxiu - Panellets - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 1 nov. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

El local de rebosteria histric de la ciutat de Barcelona, la pastisseria Escrib, és un dels molts negocis que aquesta setmana elabora panellets per al dia de Tots Sants, un local on expliquen que hi ha "4, 5 o 6 panellets tradicionals que normalment són els més venuts, entre aquests el de pinyons, que és el número u, seguit dels panellets fets amb ametlla, coco i els ossos de sant".

La pastisseria que dirigeix Christian Escrib elabora cada dia aquests dolos típics per mantenir intacta "la seva textura i frescor". "Nosaltres posem més o menys el 50% de massap i l'altre 50% és crema", ha assegurat Escrib, qui ha explicat que aquesta és "la clau" per crear "les petites peces culinries, fetes d'una en una".

El pastisser és dels qui creuen que els panellets "són una de les tradicions culinries dolces més antigues que hi ha de la pastisseria catalana". Una tradició que amb els anys ha anat canviant, perqu com Escrib ha relatat "antigament els panellets no eren com ara, sinó que se sortejaven en uns petits altars" on aquests compartien espai amb "castanyes, flors, ciris i fins i tot la ratafia"; un licor dol macerat amb diferents fruits i herbes.

"A partir del 1850 són els pastissers els qui adapten aquesta idea i la porten a l'aparador de les pastisseries", ha explicat Escrib, qui ha afirmat que la tcnica per elaborar els panellets és l'única cosa que "no ha evolucionat".

No obstant aix, ha assenyalat que en la seva elaboració també entra en joc la creativitat de cada pastisser. Fa més o menys sis anys que compten amb una gamma de panellets als quals anomenen "tradinnovadors". "Petites creacions, amb massap com a base, que agafem i les traslladem al 2021", ha concls Escrib.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés