Publicat 12/2/2019 19:06:24 +01:00CET

Els pasos de la Unió pel Mediterrani es comprometen a reforar la cooperació en emergncies de Protecció Civil

Frum regional de la Unió pel Mediterrani (UpM) a Barcelona (Arxiu)
Lola Bou - Europa Press - Archivo

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Els directors generals de Protecció Civil dels pasos membre de la Unió pel Mediterrani han acordat presentar un pla d'acció per reforar la cooperació euromediterrnia en matria de campanyes de prevenció, resposta davant les emergncies i gestió de crisi.

L'acord s'ha adoptat en el marc de la tercera reunió de directors generals de Protecció Civil que durant dos dies han celebrat a Barcelona els estats membre de la Unió pel Mediterrani a la qual ha assistit el director general de Protecció Civil i Emergncies, Alberto Herrera, en qu ha assegurat el compromís d'Espanya amb la solidaritat i la cooperació.

En aquest marc s'han comproms a impulsar la cooperació euromediterrnia en matria de prevenció, preparació, resposta i recuperació davant dels desastres originats pels riscos compartits a la regió. En total, hi han participat els membres del Mecanisme Europeu de Protecció Civil i els pasos de la ribera sud del Mediterrani.

Aquest dimarts, Herrera ha moderat un panell sobre la cooperació internacional en el cas de desastres i ha citat diversos exemples de la cooperació espanyola amb diversos "vens" mediterranis.

En aquest context, Herrera s'ha referit, entre d'altres, a l'assistncia de diversos representants del Sistema Nacional de Protecció Civil a Exercicis com la EU Middle East Forest Fires 2017, dut a terme a Jordnia i Israel, o Alseimex 2018 a Algria, així com la participació en el Projecte d'Agermanament amb aquest país.

La reunió de directors generals de Protecció Civil de la Unió pel Mediterrani és un frum de debat i discussió per afrontar els reptes de l'ajuda humanitria i la gestió de crisi. La freqüncia i intensitat dels desastres ha augmentat durant la darrera dcada, i aix exerceix una notable pressió sobre les autoritats nacionals i locals, així com els danys sobre les persones, l'economia o el medi ambient.

Per aix, en la reunió s'ha destacat la importncia de la cooperació en aquestes situacions de desastre com la manera més efectiva i efica, de manera que aquesta és una prioritat entre els pasos membre de la Unió pel Mediterrani, ats que assenyalen que els desastres no tenen fronteres.