Actualitzat 26/7/2008 12:32:40 +00:00 CET

Els nord-americans 'The Long Winters' serà un dels grups destacats del Festival BAM 2008 de Barcelona

BARCELONA, 26 de juliol (EUROPA PRESS)

El grup nord-americà de pop 'The Long Winters', autor del celebrat disc 'When I pretend to fall' (Huston Party), serà un dels grups principls del XVIè Festival Barcelona Acció Musical (BAM) de Barcelona, segons ha avançat a Europa Press el director artístic, Albert Juncosa.

El festival, inserit a les Festes de la Mercè de Barcelona, també comptarà en aquesta edició amb les actuacions de 'The New Raemon' a l'escenari de la plaça del Rei, els mallorquins 'Antònia Font' i la nigeriana 'Nneka', una espècie de "nova Lauryn Hill" que representa una de les apostes personals més fortes de Juncosa, segons ha admès.

L'artista cubà establert a Barcelona Kumar també participarà al BAM 2008 interpretant el primer disc, que publicarà el setembre, poc abans que se celebri el festival.

L'edifici de Fabra i Coats, situat al barri de Sant Andreu de Barcelona, s'estrenarà enguany com a escenari del BAM, amb el concert de 'La Kinky Beat', entre d'altres. La idea de l'Ajuntament de Barcelona és ubicar un centre de creació d'art, música, teatre, dansa i tecnologies audiovisuals en aquesta antiga fàbrica de filatures.

Una altra de les estrenes d'aquesta edició serà 'Seun Kuti & Egipt 80', que tocaran per primera vegada a Barcelona. Seun Kuti és fill de Fela Kuti, el referent de l'afro beat.

Juncosa, que afronta la primera edició del BAM com a director artístic, ha comptat amb un pressupost artístic semblant al de l'any passat: 250.000 euros per programar uns 100 grups musicals.

"Estic intentant que el BAM torni a la filosofia jove i de noves tendències: sempre havia anat de la mà de les discogràfiques emergents, programant nous talents amb un discurs innovador que donava la volta a la truita, però aquesta línia s'ha anat difuminant" amb el pas dels anys, ha assegurat Juncosa.