Publicat 27/7/2020 13:24:49 +02:00CET

Els municipis del Baix Segre sol·liciten que no es prorrogui el confinament

Alcaldes del Baix Segre
AYUNTANMIENTO DE AITONA

LLEIDA, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments d'Aitona, Alcarràs, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre (Lleida) han demanat al Comitè Tècnic del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que les mesures de confinament del Baix Segre, per les quals estan aïllats a causa dels brots de coronavirus, s'equiparin a les restriccions que actualment hi ha vigents en altres municipis del Segrià (Lleida) i de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els alcaldes d'aquests municipis es van reunir diumenge per estudiar la seva situació social i econòmica després de 12 dies d'aplicació de la resolució del Govern del 15 de juliol, per la qual s'adoptaven mesures especials en matèria de salut pública per contenir el brot epidèmic, han informat aquest dilluns els ajuntaments d'Aitona i Alcarràs.

Després de la trobada, els alcaldes del Baix Segre van acordar demanar al Comitè Tècnic del Procicat que en la reunió d'aquest dilluns es revisi la millora epidemiològica que s'ha detectat en aquests sis municipis per no prorrogar la resolució, que acaba el 30 de juliol a les 16 hores.

També han reclamat equiparar les mesures de confinament a la resta de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i a la resta de municipis de la comarca del Segrià.

Esgrimeixen que les declaracions del secretari de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, "en les quals assegurava que confiava poder començar a relaxar les mesures restrictives del Segrià pel brot de covid-19 a final d'aquesta setmana".

Els alcaldes han sostingut que si es compleixen les previsions del Procicat, "el dijous 30 de juliol es podria arribar a una situació en la qual hi hauria més altes que ingressos hospitalaris, fet que permetria començar a pensar a relaxar totes aquestes mesures".

A més, els municipis del Baix Segre destaquen que les mesures actuals "encara escanyen" més el seu teixit econòmic i recorden que la majoria dels positius que s'han detectat a Aitona, Alcarràs, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre són asimptomàtics.

Els ajuntaments han apuntat que aquests positius asimptomàtics "han aflorat arran dels cribratges massius que han dut a terme aquestes darreres setmanes les diferents activitats econòmiques i residències de la tercera edat".

Contador