Publicat 8/10/2019 13:56:06 +02:00CET

Els Mossos vigilen el consolat de l'Uruguai a Barcelona per la custòdia d'una nena

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra vigilen l'accés al consolat de l'Uruguai a Barcelona, on es troba, juntament amb la seva mare, la nena que els agents han d'entregar al seu pare en custòdia per ordre judicial, ha explicat aquest dimarts la policia catalana a Europa Press.

El Jutjat de Vielha (Lleida) va notificar aquest dilluns que la policia catalana, juntament amb els psicòlegs del cos, haurà d'encarregar-se d'entregar la menor al seu pare quan abandoni l'edifici acompanyada de la seva mare o d'una altra persona.

La jutgessa va establir el consolat com a punt d'entrega de la menor però el cos diplomàtic uruguaià s'hi va negar i en un comunicat va dir que la decisió no estava "conforme al Dret Internacional", i va esmentar la inviolabilitat dels locals consulars.

La mare de la nena havia denunciat el seu exmarit per maltractaments i abusos sexuals a la menor, encara que la denúncia va quedar arxivada, i totes dues es van quedar a l'Uruguai fins que la jutgessa de Vielha va establir que la nena havia d'estar en custòdia del seu pare, que resideix al municipi lleidatà.

Els psicòlegs que van declarar en el judici per la custòdia de la nena van qualificar l'home com una persona preparada per exercir la paternitat mentre que, de la mare, en van destacar que "interfereix en el vincle amb el pare, amb una pràctica nociva" per a la seva filla.