Publicat 1/1/2019 13:48:49 +01:00CET

Els Mossos revisaran l'actuació de l'agent que va dir "idiota" a un manifestant el 21D

El conseller d'Interior Miquel Buch fa balan de finalització d'any 2018
Europa Press

   BARCELONA, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha indicat aquest dimarts que qui s'encarregar de revisar l'actuació de l'agent dels Mossos d'Esquadra que va dir "idiota" a un manifestant el 21D ser la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) del cos, com es fa sempre en intervencions públiques.

   En roda de premsa aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de plaa Espanya de Barcelona, Buch ha aclarit que és el cos de policia i no el conseller d'Interior qui s'encarrega de revisar totes les actuacions i valorar si s'adeqüen als protocols policials o no: "Els polítics no sancionem els treballadors sense motiu".

   Fonts de la Conselleria han explicat que els Mossos revisen totes les accions policials en públic, i ha subratllat que és un treball rutinari del cos i no és competncia del conseller.

   En revisar les actuacions, si es detecta un cas de mala praxi, el cos de Mossos decideix si obrir o no diligncies contra els agents involucrats, alguna cosa que encara no ha succet en aquest cas.

   La Conselleria ha insistit que no hi ha oberta una investigació sobre l'agent antidisturbis que el 21D li va dir a un manifestant: "La república no existeix, idiota", i que va ser gravat en un vídeo que es va fer viral.