Publicat 16/1/2020 13:48:21 +01:00CET

Els Mossos recullen denúncies d'afectats per l'explosió química d'Iqoxe

Imatge aèria de l'extinció de l'incendi a l'empresa química en què es va produir una explosió a la Canonja, a Tarragona.
MOSSOS D'ESQUADRA

TARRAGONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han recollit diverses denúncies de particulars i establiments afectats per l'explosió a l'empresa química Iqoxe, a la Canonja (Tarragona).

L'explosió ha causat afectacions estructurals per materials que van sortir disparats i també s'han denunciat danys a diversos vehicles, han explicat els Mossos a Europa Press.

A més del barri de Torreforta de Tarragona, on un home va morir per l'impacte d'una planxa metàl·lica, hi ha altres zones de la capital provincial afectades, com un pàrquing del Port de Tarragona en què diverses persones han denunciat danys en vehicles.

La investigació està sota secret de sumari i els Mossos preveuen que es "trigarà cert temps" a resoldre quines van ser les causes de l'explosió així com les responsabilitats i possibles negligències que pogués haver-hi.

Després de l'incident, que ha causat tres víctimes mortals, Protecció Civil de la Generalitat va acusar Iqoxe de "no facilitar la informació i no seguir els protocols", perquè no van detallar quin producte s'estava cremant, cosa que va dificultar determinar el risc de núvol tòxic.