Publicat 16/6/2020 17:53:20 +02:00CET

Els Mossos preveuen que els policies investigats per l'actuació racista facin tasques internes

Cotxe dels Mossos d'Esquadra (Arxiu)
MOSSOS D'ESQUADRA/TWITTER - Archivo

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra preveuen que els sis policies investigats per una presumpta agressió racista que han canviat de destinació es dedicaran a tasques internes separats en diferents comissaries, un canvi que encara no s'ha assignat, segons han indicat fonts del cos.

Segons aquestes fonts, el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch; el director general, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, van escoltar dilluns per primera vegada l'àudio de la presumpta actuació racista que va tenir lloc a Manresa (Barcelona), que recollia expressions com: 'Ets un mico' i 'Un altre dia que toquis un dels meus, t'enfonso la cara aquí d'acord?'.

Els responsables de la Conselleria i el cos desconeixien com va ser l'actuació policial, que es va produir el gener del 2019, perquè era una investigació judicialitzada i no hi tenien accés.

Les mateixes fonts han explicat que en l'àudio només parla un agent, i que per tant no van considerar suspendre els sis implicats i han puntualitzat que la decisió d'apartar-los del cos competeix la Direcció General de la Policia.

El cap dels Mossos ha traslladat aquest mateix dimarts als agents que senten "vergonya i indignació" per l'actuació, i han demanat al cos de la policia catalana que sigui acurat i tracti tothom adequadament.

Contador