Publicat 11/3/2019 17:54:26 +01:00CET

Els Mossos prenen declaració a monitors i menors del centre de Castelldefels (Barcelona)

AMP.- El Govern deplora el racismo del ataque al centro de menores en Castelldel
Europa Press TV - Europa Press

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra estan prenent declaració com a testimonis aquest dilluns a diversos monitors, menors i un gurdia de seguretat del centre de menors tutelats de Castelldefels (Barcelona) que va patir un atac aquest cap de setmana, dins d'una investigació oberta per possibles delictes de lesions, coaccions i danys.

Segons han informat a Europa Press les fonts policials, durant aquest dilluns els investigadors han anat prenent declaració a diversos testimonis, i més endavant es preveu citar la vintena de persones que van ser identificades aquest dissabte i diumenge davant del centre, així com altres persones que resultin de la investigació.

Els Mossos estan confeccionant l'atestat corresponent, que es remetr a l'autoritat judicial, en haver iniciat d'ofici una investigació després de tenir coneixement de l'atac produt al centre Bassam, de l'equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels, amb 35 places per a menors tutelats.

L'atac produt aquest dissabte a la nit per part d'una vintena de persones va deixar nombrosos desperfectes i un menor ferit que va ser evacuat a l'Hospital de Viladecans i ja ha estat donat d'alta, a qui van llanar d'una tpia de dos metres i van apedregar, a més dos educadors van patir contusions.

També s'est a l'espera que la Direcció general d'Atenció a la Infncia i l'Adolescncia (Dgaia) avalu els danys i presenti denúncia per aquests fets.

Cap a les les 21.30 hores d'aquest dissabte, un grup d'unes 25 persones encaputxades van entrar al centre, van fer destrosses i van intentar agredir diversos educadors i menors, van aconseguir ferir-ne un, ha informat en un comunicat la Conselleria de Treball de la Generalitat, que ha anunciat que es presentar com a acusació particular.

Abans, aquell mateix dia, un grup de joves immigrants que tornaven al centre i un altre grup de joves del municipi van tenir una discussió que va acabar amb un llanament de pedres.

L'endem, un grup d'unes 60 persones es va concentrar davant del centre a les 18.30 hores, i els Mossos van enviar agents d'ordre públic per evitar incidents.