Publicat 5/11/2019 9:55:33 +01:00CET

Els Mossos mantenen tallat un lateral de la Diagonal després de les protestes contra la visita del rei

Carril tallat a l'avinguda Diagonal.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra mantenen tallat aquest dimarts un carril lateral de l'avinguda Diagonal de Barcelona davant del Palau de Congressos i l'hotel Juan Carlos I, on aquest dilluns es van concentrar diversos manifestants independentistes per protestar contra la visita dels reis a la ciutat amb motiu dels actes de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi).

Diverses furgonetes policials i agents dels Mossos custodien el tram del carril lateral davant les instal·lacions, on a primera hora d'aquest matí no es produeixen mobilitzacions, i les persones que volen accedir al Palau han de mostrar la seva acreditació.

La policia catalana va tallar a primera hora de la tarda d'aquest dilluns el trànsit d'entrada a la ciutat per l'avinguda Diagonal per la visita del rei, i va col·locar tanques antibolcament, una eina que encara no havia utilitzat fins ara, als voltants del Palau de Congressos, on es va celebrar l'entrega de premis.

Els CDR i Arran havien cridat aquest dilluns a bloquejar l'accés a les instal·lacions en les quals es van lliurar els premis Princesa de Girona i a manifestar-se contra la visita de la família reial a la capital catalana, cosa que va reunir milers de manifestants.

Durant la protesta d'aquest dilluns, els manifestants van cremar fotografies de Felip VI i van fer una foguera, i a la nit els Mossos van reobrir parcialment el trànsit en dissoldre's la concentració.