Publicat 17/9/2020 9:26:58 +02:00CET

Els Mossos i la Guàrdia Civil desarticulen un grup dedicat al transport internacional de marihuana

Agents de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra en operació (arxiu)
MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil van detenir el passat 1 de setembre set homes d'entre 25 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, Mataró, Castelldefels i Cubelles (Barcelona) per presumptament dedicar-se al transport internacional de marihuana.

En un comunicat d'aquest dijous, la policia catalana ha detallat que la investigació es remunta a l'octubre del 2019, quan es va saber que la policia francesa havia interceptat el camió d'una empresa de transports de Lleida que transportava 137,45 quilograms de marihuana amagada entre la mercaderia.

Segons els Mossos, "tot apuntava que ni el conductor ni l'empresa tenien cap relació amb la droga", per la qual cosa es va obrir una investigació i es va organitzar un equip de treball conjunt amb la Guàrdia Civil per esclarir-ho.

En una primera fase de la investigació es va constatar l'existència d'un grup criminal format per set homes que es dedicava a crear empreses de distribució de fruita per enviar marihuana.

Aquest grup, tot i que no es dedicava al cultiu directe de la droga, oferia les seves empreses per enviar-la internacionalment: amagava la marihuana entre una partida de fruita i contractava una empresa de transport terrestre per fer l'enviament a una ciutat europea, amb l'objectiu de dificultar-ne la localització.

La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts havien organitzat altres enviaments i per identificar els responsables del cultiu.

Els set detinguts van passar a disposició judicial el 3 de setembre davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers (Barcelona), que va decretar presó per a quatre dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres tres.

Contador