Els Mossos escorcollen les seus d'Ercros a Barcelona i Tarragona

Publicat 12/2/2020 15:46:01CET
Planta d'Ercros a Tarragona (ARXIU)
ERCROS - Archivo

L'empresa assegura que té tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat

TARRAGONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra escorcollen aquest dimecres les seus d'Ercros a Barcelona i al polígon petroquímic de Tarragona, i han requerit informació a l'Ajuntament de Vila-seca (Tarragona), en el marc d'una investigació que està sota secret de sumari, han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que s'estan practicant unes diligències per ordre del Jutjat d'Instrucció 2 de Tarragona, però no n'ha donat més informació perquè es tracta d'una causa secreta.

Fonts que ha consultat Europa Press desvinculen les actuacions del sinistre que va tenir lloc el mes passat a la planta de l'empresa química Iqoxe, al mateix polígon petroquímic, quan es va produir una explosió en un reactor d'etilè que va causar també un incendi, la mort de tres persones i set ferits, i que s'està investigant.

En un comunicat, Ercros ha defensat que les esferes d'emmagatzematge del seu centre de producció de Vila-seca II, de la mateixa manera que totes les seves instal·lacions, disposen de tots els permisos administratius, autoritzacions ambientals i estudis de seguretat preceptius.

L'empresa assegura que desconeix l'origen de les actuacions judicials que hi ha en curs, però mostra el convenciment que "quedarà acreditat que totes les seves instal·lacions compleixen amb la legislació".

Contador