Publicat 25/4/2020 14:01:05 +02:00CET

Els Mossos editen una guia per abordar els casos de violència masclista

Guia Mossos d'Esquadra
MOSSOS D'ESQUADRA

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han editat una guia d'actuació que recull consells de seguretat per a totes aquelles persones que puguin ser víctimes de violència masclista i domestica i que, a causa de les mesures de confinament pel coronavirus, es veuen obligades a passar tot el dia amb el seu agressor, ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

La publicació és accessible per Internet i explica a les víctimes com actuar en situació d'emergència durant l'estat d'alarma i on han de dirigir-se si necessiten ajuda, ja que poden trencar el confinament i sortir al carrer en aquests casos, ha recordat.

Presenta consells i pautes d'actuació per a tots els col·lectius vulnerables --dones, nens i nenes, joves i adolescents, i persones amb discapacitat--, amb consells específics per a cada grup i informa dels recursos i serveis que tenen la seva disposició.

A més, inclou una referència directa a les persones agressores: els recorda que el confinament no significa impunitat, ja que la policia segueix treballant les 24 hores del dia, i fa una crida a la ciutadania perquè informi si coneix algun cas de maltractament.

El comunicat informa que les denúncies per violència de gènere i domèstica durant el confinament no han augmentat, encara que no descarten que quan es comenci a aixecar l'estat d'alarma les víctimes que no s'hagin atrevit durant aquestes setmanes, denunciïn.