Publicat 10/7/2019 17:15:00 +02:00CET

Els Mossos difonen consells per evitar robatoris a casa durant les vacances

  Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que tenia un taller d'elaboració d'eines per obrir panys de domicilis, i que presumptament van cometre un mínim de 21 robatoris en pisos de l'àrea metropolitana de Barcelona
MOSSOS D'ESQUADRA - Archivo

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han difós consells de seguretat al domicili per prevenir robatoris amb força especialment durant l'estiu, quan les persones són fora per vacances, segons han explicat aquest dimecres.

En un díptic, aconsellen deixar els objectes valuosos en llocs segurs, comprovar que portes i finestres estan ben tancades i tenir l'alarma connectada, avisar persones de confiança de l'absència i demanar que recullin el correu, i ser discret en les xarxes socials.

Altres consells més generals són tenir portes blindades i reixes a les finestres, panys d'alta seguretat, connectar l'alarma a l'hora de dormir o sortir de casa i revisar que no hi ha cap accés possible al domicili si hi ha obres a la façana de l'edifici.

A casa, els Mossos recomanen no obrir la porta a desconeguts, demanar la identificació als tècnics de les companyies subministradores, recollir diàriament el correu i tancar bé la porta de l'edifici o del garatge.

Així mateix, aconsellen canviar el pany si es perden les claus, instal·lar mesures de protecció si es guarden objectes de valor i guardar la documentació dels objectes en cas de robatori.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)

 3. 3

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- L'alcalde de Lleida recolza la decisió de confinar el Segrià

 5. 5

  Glovo ultima un acord per incloure tots els mercats de proveïments d'Espanya a la seva plataforma