Publicat 11/3/2019 7:36:57 +01:00CET

Els mossos d'Esquadra trien aquest dilluns als seus representants sindicals

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

Uns 16.900 membres del cos de Mossos d'Esquadra estan cridats a participar aquest dilluns a les eleccions sindicals per escollir als representants dels treballadors en el Consell de la Policia, ha informat la policia catalana a Europa Press.

En la votació s'escolliran 16 representants: 12 per a l'escala bsica, un per a l'escala intermdia, un per a l'escala executiva, un per a la superior i un altre per a l'escala de suport.

Fins a aquest dilluns, els sindicats representats en el Consell de la Policia són el Sap-Fepol amb sis representants de l'escala bsica, el SPC amb dos, el CAT-M'amb un, el SME amb dos --aquests tres sindicats concorren agrupats en la Trisindical-- i Uspac amb un.

També estan el Sicme amb un representant d'escala executiva i un de la superior, l'Afitcme amb un corresponent a l'escala de facultatius i tcnics, i Seime amb un conseller de l'escala intermdia --sindicats que formen part de la federació Fepol--.

PRESUMPTES IRREGULARITATS

Un Jutjat d'Instrucció va obrir diligncies penals per una querella del sindicat Uspac contra funcionaris de la Conselleria d'Interior i delegats sindicals de Sap-Fepol per presumptes delictes de falsedat en document públic i prevaricació en relació amb sollicituds de vot per correu d'aquestes eleccions, segons va informar Uspac en un comunicat el diumenge.

Sap-Fepol va respondre el mateix diumenge que preveu querellar-se contra el sindicat Uspac per fer un comunicat "en plena jornada de reflexió" i va negar les acusacions, segons va indicar en un comunicat.

D'altra banda, el Jutjat Contenciós Administratiu 14 de Barcelona va acordar la setmana passada de cara a aquestes eleccions una mesura cautelar sollicitada pels sindicats de la Trisindical perqu gairebé un miler de vots emesos per correu no es barregin amb els quals aquest dilluns es dipositin en les urnes per si finalment han de ser anullats per presumptes irregularitats.

ANULLACIÓ DE LES ELECCIONS DE 2015

El Tribunal Suprem (TS) va confirmar al juliol del 2017 una sentncia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anullava el procediment electoral de 2015 de representants al cos de Mossos d'Esquadra, segons una providncia del TS recollida per Europa Press.

La sentncia del TSJC, consultada per Europa Press, va estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu interposat pels sindicats de la Trisindical --SPC, SME i CAT-EM-- contra el Decret 79/2015 de convocatria d'eleccions dels representants dels membres de la policia catalana, i ho va anullar "per ser contrari a dret".

El jutge va considerar que s'havia vulnerat "el dret fonamental a la igualtat de les organitzacions sindicals" previst en la Constitució, fet que ho va portar a declarar la nullitat del procediment electoral.