Publicat 9/3/2019 10:30:06 +01:00CET

Els Mossos d'Esquadra triaran aquest dilluns els seus representants sindicals

Els mossos d'Esquadra trien aquest dilluns als seus representants sindicals
@MOSSOS

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

Uns 16.900 membres del cos de Mossos d'Esquadra estan cridats a participar aquest dilluns en les eleccions sindicals per escollir els representants dels treballadors en el Consell de la Policia, ha informat la policia catalana Europa Press.

En la votació s'escolliran 16 representants: 12 per a l'escala bsica, un per a l'escala intermdia, un per a l'escala executiva, un per a la superior i un altre per a l'escala de suport.

Fins a aquest dilluns, els sindicats representats en el Consell de la Policia són el Sap-Fepol amb sis representants de l'escala bsica, el SPC amb dos, el CAT-ME amb un, l'SME amb dos --aquests tres sindicats concorren agrupats en la Trisindical-- i Uspac amb un.

També estan el Sicme amb un representant d'escala executiva i un de la superior, l'Afitcme amb un corresponent a l'escala de facultatius i tcnics, i Seime amb un conseller de l'escala intermdia --sindicats que formen part de la federació Fepol--.

ANULLACIÓ DE LES ELECCIONS DE 2015

El Tribunal Suprem (TS) va confirmar el juliol de 2017 una sentncia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anullava el procediment electoral de 2015 de representants al cos dels Mossos d'Esquadra, segons una providncia del TS recollida per Europa Press.

La sentncia del TSJC, consultada per Europa Press, va estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu interposat pels sindicats de la Trisindical --SPC, SME i CAT-ME-- contra el Decret 79/2015 de convocatria d'eleccions dels representants dels membres de la policia catalana, i ho va anullar "per ser contrari a dret".

El jutge va considerar que s'havia vulnerat "el dret fonamental a la igualtat de les organitzacions sindicals" previst en la Constitució, fet que el va portar a declarar la nullitat del procediment electoral.