Els Mossos desmantellen tres plantacions de marihuana amb 1.667 plantes a Girona

Actualitzat 6/2/2020 10:41:41 CET
Plantació de marihuana que han desmantellat els Mossos d'Esquadra a Girona
MOSSOS D'ESQUADRA

GIRONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van desmantellar el 29 de gener tres plantacions de marihuana amb 1.667 plantes als municipis de Lloret de Mar i Riudarenes (Girona).

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dijous, han arrestat quatre persones d'entre 43 i 56 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

Els veïns d'una urbanització de Lloret de Mar van alertar i proporcionar als Mossos informació sobre la possibilitat que hi pogués haver dos cultius interiors de marihuana.

Les primeres indagacions dels agents juntament amb la col·laboració de tècnics d'Endesa van permetre constatar-ho: el comptador de llum estava punxat, el consum elèctric era superior a l'habitual, a les nits se sentia el so de l'aire condicionat i a l'entorn de les finques es percebia una forta olor de marihuana.

QUATRE HOMES AMB DIFERENTS ROLS

Amb les investigacions, els agents van comprovar que després de les plantacions hi havia quatre homes, dos dels quals germans, amb diferents rols.

Un s'encarregava de la gestió diària, del manteniment i de la preparació per distribuir les plantacions de les dues cases de Lloret, un altre ajudava puntualment en tasques de manteniment, i un més gestionava la tercera plantació de Riudarenes.

El quart integrant s'encarregava de la logística i la infraestructura, així com dels vehicles, i a més era el propietari d'una de les finques on hi havia la plantació.

Segons han constatat els Mossos, cap dels arrestats tenia una activitat laboral regular remunerada, però disposaven de diversos vehicles i propietats "difícilment justificables".

El 29 de gener els Mossos es van encarregar dels escorcolls i van localitzar les plantes, esqueixos, material per al manteniment, dispositius electrònics, documentació i 6.200 euros en efectiu.

LLIBERTAT AMB CÀRRECS

A més, la policia catalana ha apuntat que totes les plantacions funcionaven a ple rendiment en el moment dels escorcolls, i ha constatat que el preu de la droga en el mercat "il·lícit" hauria superat els 11.000 euros.

Els arrestats van passar a disposició judicial el 31 de gener, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer 'apud acta' cada 15 dies.

Contador