Publicat 23/1/2020 18:05:27 +01:00CET

Els Monty Python acomiaden Terry Jones: "Dos menys, en queden quatre"

Terry Jones a 'La vida de Brian'.
HANDMADE FILMS

MADRID, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

La trista mort de Terry Jones, un dels membres del grup còmic per antonomàsia, els Monty Python, ha commogut els seus companys i el món sencer. I és que molts dels professionals de la comèdia, inclosos els membres dels Monty Phyton que encara viuen, han lamentat la mort de Jones, director de les icòniques 'Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores' i 'La vida de Brian'.

Ha estat el cas de Michael Palin, company de Jones en la llegendària companyia, que ha declarat que va ser "més que un dels escriptors-actors més divertits de la seva generació". "Va ser un humorista del Renaixement: escriptor, director, presentador, historiador, un brillant autor d'històries infantils i la companyia més càlida i meravellosa que podries desitjar", ha explicat Palin.

Un altre dels membres del grup, John Cleese, ha declarat a BBC Radio que Jones va donar "infinita energia i entusiasme" a tot el que va fer. "Un cop estàvem rodant a la costa, i es va emocionar sobre com n'era de verda l'herba", ha recordat amb emoció.

Cleese també ha tingut unes paraules a Twitter: "Acabo de sentir això de Terry J. Es fa molt estrany que un home amb tant de talent i un entusiasme infinit se n'hagi anat tan gentilment. Entre els seus èxits, el millor regal que ens va donar va ser dirigir 'La vida de Brian'. Dos menys, en queden quatre".

Per la seva banda, Eric Idle, un altre membre dels Python, ha lamentat també a través de Twitter la mort. "Em va encantar des del moment en què el vaig veure a l'escenari del Festival d'Edimburg el 1963. Tantes rialles, moments d'autèntica hilaritat dins i fora l'escenari".

També Terry Gilliam, membre del grup encarregat de les animacions de la seva mítica sèrie i famós director de cinema, ha plorat la mort de Jones en les xarxes socials: "Un ésser humà brillant, amb contínues preguntes, iconoclasta, gran orador, irasciblement divertit, generós i amable".