Actualitzat 13/06/2014 17:24

Els mitjans de proximitat de Catalunya s'uneixen per rebutjar la reforma de l'administració local

Lectura de un manifiesto contra la reforma de la administración local
EUROPA PRESS

Elaboren un manifest conjunt per alertar que la norma "posa en perill" la seva viabilitat

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

La Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya ha elaborat un manifest de rebuig a la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LSRAL) que promou l'Estat, tenint en compte que "posa en perill la viabilitat" dels mitjans de proximitat.

El document té la complicitat de la Generalitat, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i ha estat presentat aquest divendres en una jornada sobre mitjans de comunicació local que ha tingut lloc al Pati Manning de Barcelona.

El president de l'ACM, Miquel Buch, i el de la FMC, Xavier Amor, han participat en la lectura del manifest al costat del secretari de Comunicació de la Generalitat, Josep Martí, i el president de la federació, Manel Ramon: "Si els mitjans locals no existissin, no existiria la pluralitat o quedaria relegada a la mínima expressió", sentencia el text.

El document assenyala que la LRSAL redueix les competències locals i afecta els principis de subsidiarietat i autonomia local, i rebutja que no es respecti "la pluralitat de la informació de proximitat" que ofereixen els mitjans locals.

A més, recomana que es considerin els serveis de comunicació de proximitat com a una "necessitat per a la cohesió social i territorial" dels municipis catalans, així com per al foment de l'ús del català.

El manifest conclou amb una recomanació per als ens locals de Catalunya: "Que segueixin desenvolupant la informació local com una competència voluntària municipal".

LLEI QUE "NO VENIA AL CAS"

Després de la lectura del document consensuat, Buch ha criticat que els municipis "hagin de destinar els seus esforços a rebutjar una llei que no venia al cas", quan allò que realment volen fer és atendre les necessitats dels ciutadans des de la proximitat, especialment les socials.

Per la seva banda, Amor ha destacat que els ens locals han impulsat molts mitjans de proximitat durant la democràcia, fins a aconseguir que siguin actualment "una importantíssima xarxa que assegura el dret a la informació dels ciutadans", i ha exalçat la seva contribució a la cohesió social i a la promoció dels municipis.

En representació del Govern, Martí ha dit que la LRSAL entranya el "bagatge ideològic del partit que governa a Espanya, que són les tesis de la Faes i se centren en la premissa que tot el que no es controla directament des de l'Estat és una despesa inútil".

"Quan el legislador es posa d'esquenes a la realitat i intenta imposar els seus prejudicis ideològics s'estampa contra la paret", ha manifestat, i ha augurat que precisament això és el que acabarà passant amb la LRSAL.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés