Publicat 21/8/2019 13:37:48 +02:00CET

Els migrants de l'Open Arms seran reubicats a Espanya, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg

Imagen de archivo del barco de 'Open Arms'
PROACTIVA OPEN ARMS

BRUSSEL·LES, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

Els migrants que estaven a bord del vaixell Open Arms seran resituats a Espanya, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg, segons ha confirmat aquest dimecres la Comissió Europea, que ha insistit que està "preparada" per començar a coordinar aquest procés però no ha volgut detallar quantes persones seran enviades a cada país.

Romania, que també va mostrar la seva disponibilitat a acollir alguns dels migrants a bord del vaixell de l'ONG espanyola, finalment no en rebrà cap perquè la reubicació ha quedat coberta amb les places que han ofert els altres cinc Estats membre i la seva oferta es reserva per a futurs casos.

Brussel·les, per tant, començarà a coordinar el procés de reubicació dels migrants que han desembarcat a l'illa italiana de Lampedusa tan aviat com sigui possible, per la qual cosa estan en contacte amb les autoritats italianes pertinents.

"Els compromisos de reubicació dels cinc països es mantenen i estem preparats per iniciar aquest procés", ha explicat la portaveu de l'Executiu comunitari Natasha Bertaud en la roda de premsa diària de la institució.

Brussel·les, no obstant això, ha preferit no detallar quants migrants viatjaran a cada país en virtut d'aquests compromisos i ha remès a les autoritats nacionals de cadascun dels Estats membre en afirmar que són ells els qui han de facilitar les xifres.

Tampoc no ha volgut valorar la possibilitat que l'ONG Proactiva Open Arms pugui ser sancionada i s'ha limitat a assenyalar que la Comissió no fa comentaris sobre els organismes judicials espanyols.

En qualsevol cas, Brussel·les ha celebrat que les persones que es trobaven a bord de l'embarcació hagin pogut desembarcar finalment a Lampedusa i estiguin rebent les cures mèdiques necessàries.

També ha apel·lat als Estats membre que mostrin "el mateix esperit de solidaritat" per acollir els 365 migrants i refugiats que continuen a bord de l'Ocean Viking.

el més llegit

 1. 1

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 2. 2

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 3. 3

  Coronavirus.- El CAP Els Hortes de Barcelona ha detectat 544 possibles casos durant la pandèmia

 4. 4

  L'AMB reactiva l'aplicació d'aparcament metropolità

 5. 5

  Coronavirus.- Barcelona destina 1 milió per incentivar la rebaixa de lloguers comercials