Publicat 18/5/2020 19:29:03 +02:00CET

Els migrants de la campanya de la fruita de Lleida sense allotjament faran test de Covid-19

   LLEIDA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Lleida i la Conselleria de Salut de la Generalitat instal·laran aquest dimecres una carpa medicalizado a la plaça del Depòsit en la qual professionals sanitaris faran tests de PCR de coronavirus i mesuraran la temperatura a persones migrants que s'han desplaçat la ciutat per treballar en la campanya de la fruita i no tenen allotjament.

   L'objectiu d'aquesta acció és "protegir la salut tant de les persones migradas com de la resta de la població de la demarcació en el context de pandèmia provocada per la Covid-19", ha informat aquest dilluns l'Ajuntament en un comunicat.

   Els professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) mesuraran la temperatura i realitzaran un centenar de proves PCR i els resultats que s'obtinguin permetran separar les persones que donin positiu d'aquelles que donin negatiu.

   Els migrants que tinguin resultats negatius s'allotjaran al pavelló Agnès Gregori, edifici que ha acollit durant el confinament a persones sense llar de la ciutat.

   Les persones als quals la prova de PCR els doni positiu s'allotjaran a l'Hotel Rambla per poder dur a terme un correcte aïllament i atendre les seves necessitats d'alimentació i higiene.

   L'Ajuntament ha avançat que preveu obrir l'1 de juny un pavelló en les instal·lacions de Fira de Lleida per poder acollir tots els temporers que no tinguin allotjament.

Contador