Publicat 11/3/2019 11:21:42 +01:00CET

Els madrilenys reten homenatge a la Puerta del Sol a les víctimes dels atemptats en el XV aniversari de la tragdia

Acte d'homenatge a les víctimes de el 11-M en la Porta del Sol de Madrid
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La Comunitat de Madrid i l'Ajuntament de la capital han honrat junts el matí d'aquest dilluns a la Puerta del Sol les 192 víctimes dels atemptats de l'11 de mar del 2004, quan es compleixen quinze anys de la tragdia.

Aquell dia, deu de les tretze bombes collocades pels terroristes gihadistes van explotar en quatre trens de rodalies de Madrid, en les estacions d'Atocha, Santa Eugenia, El Pozo i al costat del carrer de Téllez.

Entorn les 9 hores d'aquest dilluns ha donat comenament l'acte al qual han assistit els familiars de les víctimes, membres d'associacions i polítics nacionals i regionals.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i l'alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, vestits amb roba fosca, han collocat una corona de llorer davant de la placa que recorda els morts i tots els ciutadans annims que els van ajudar, situada a la faana de la Real Casa de Correos, seu del Govern regional.

Després han sonat durant cinc minuts les campanes de totes les esglésies de la regió i, posteriorment, l'Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid ha interpretat 'In memoriam 11M' i l'himne nacional.

Es tracta del primer acte que se celebra aquest dilluns per homenatjar les víctimes, i que el seguiran cinc més per tota la ciutat: Atocha, El Retiro, Plaa de Daoiz y Velarde, El Pozo i Santa Engracia.