Publicat 28/03/2014 15:36

Els Joglars tornen a Barcelona després de set anys amb el picaresc 'El coloquio de los Perros'

El coloquio de los perros
EUROPA PRESS/JOGLARS

BARCELONA, 28 març (EUROPA PRESS) -

La companyia teatral Els Joglars tornarà a Barcelona després de set anys amb la proposta teatral 'El coloquio de los perros', adaptada a partir de la novel·la homònima de Miguel de Cervantes, i sota la direcció de Ramon Fontseré, en coproducció amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) de Madrid.

En roda de premsa a Barcelona, el director de l'obra, Ramon Fontseré, ha recordat que és una novel·la exemplar de Cervantes amb dosis de "crítica social i picaresca" de la mà de dos gossos, Cipión i Berganza, que es troben a una gossera i tenen el do de la paraula durant un any.

L'obra, a cartell del 16 d'abril al 4 de maig al teatre Poliorama, arriba a la ciutat comtal després d'estrenar-se a Madrid i presentar-se a Catalunya al Festival Temporada Alta amb el mateix espectacle.

Després d'aquest retorn, la companyia ha aconseguit una bona resposta per part del públic, especialment per l'obra, de la qual es van esgotar les entrades de seguida, han remarcat.

Aquests gossos han observat durant tota la seva vida l'estupidesa de la condició humana, i els seus amos apareixen tapats amb màscares per traslladar la percepció que els animals tenen dels seus propietaris, el que implica un "llenguatge i gestualitat diferent" que si no les portessin.

"L'obra tracta sobre la necessitat de sobreviure dels gossos costi el que costi", ha dit, així com l'acceptació del destí i la perversitat del poder, i versa sobre la incomunicació entre els homes, que posen al seu lloc, en una posició incòmoda als animals, amb festivals de bellesa animals, per exemple.

"Moltes situacions d'ara porten a situacions escrites per Cervantes", ha assegurat Fontseré, que ha defensat també Cervantes, del qual és la tercera obra que la companyia adapta després de 'El retablo de las maravillas 'i 'En un lugar de Manhattan', pel seu sentit de l'humor malgrat una vida personal difícil.

MINIMALISTA

A l'espectacle apareixen cinc actors --Fontseré, Pilar Sánez, Dolors Tuneu, Xavi Sais i Xevi Vilà--, amb una escenografia minimalista per posar de relleu el paper de l'actor i que "pugui ser admirat en total precisió", i alhora els elements d'atrezzo són també elements minimalistes suggerents, una cosa que l'espectador agraeix perquè contribueix a trencar amb l'hiperrealisme cinematogràfic.

"Podries explicar la història del país amb la història de la companyia", ha explicat l'actriu Dolors Tuneu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés