BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -
Els greixos i sucres que contenen els aliments ultraprocessats augmenten les possibilitats de patir dolor muscular, ha conclòs un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, en un estudi amb ratolins.
En un comunicat aquest dimecres, la URV ha detallat que, segons una investigació de l'àrea d'Histologia del departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV, la ingesta d'aliments com la brioixeria durant sis setmanes provoca un augment de les molècules inflamatòries en l'organisme.
Aquesta situació genera, segons ha detallat la URV, una crescuda en l'excitabilitat dels nervis musculars, que es pot relacionar amb una sensibilitat superior al dolor.
Els ratolins de l'estudi van experimentar un augment de la neurotransmisió muscular que va durar diverses setmanes després d'haver interromput la dieta rica en greixos i sucres, tot i recuperar ràpid el seu pes normal.
L'estudi, que s'ha publicat a la revista 'Nutrients' mostra que la relació entre l'obesitat i el dolor pot anar més enllà de les causes de sobrecàrrega mecànica sobre les articulacions.