Actualitzat 11/11/2020 17:33 CET

Els greixos i sucres dels ultraprocessats augmenten la probabilitat de tenir dolor muscular

La brioixeria és un aliment ultraprocessat que augmenta la probabilitat de tenir dolor muscular mitjançant un procés neurològic.
WASHINGTON UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE - Archivo

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

Els greixos i sucres que contenen els aliments ultraprocessats augmenten les possibilitats de patir dolor muscular, ha conclòs un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, en un estudi amb ratolins.

En un comunicat aquest dimecres, la URV ha detallat que, segons una investigació de l'àrea d'Histologia del departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV, la ingesta d'aliments com la brioixeria durant sis setmanes provoca un augment de les molècules inflamatòries en l'organisme.

Aquesta situació genera, segons ha detallat la URV, una crescuda en l'excitabilitat dels nervis musculars, que es pot relacionar amb una sensibilitat superior al dolor.

Els ratolins de l'estudi van experimentar un augment de la neurotransmisió muscular que va durar diverses setmanes després d'haver interromput la dieta rica en greixos i sucres, tot i recuperar ràpid el seu pes normal.

L'estudi, que s'ha publicat a la revista 'Nutrients' mostra que la relació entre l'obesitat i el dolor pot anar més enllà de les causes de sobrecàrrega mecànica sobre les articulacions.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés