Publicat 9/1/2019 18:11:11 +01:00CET

Els Govern, les patronals i els sindicats acorden estudiar diverses millores per a l'atenció a la dependncia

El conseller Chakir el Homrani reunit amb patronals i sindicats de residncies
GOVERN

El Homrani assegura que els pressupostos pel 2019 preveuen un increment en les tarifes

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, s'ha reunit aquest dimecres amb diferents representants de les patronals i dels sindicals del sector de residncies per a les persones amb dependncia i han acordat treballar conjuntament en un full de ruta per millorar l'atenció.

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que elaboraran un document d'acords que es presentar abans de l'estiu i recollir els objectius i la planificació dels propers anys, a més d'incorporar una visió "de conjunt" de tots els aspectes que puguin millorar els serveis residencials i d'atenció diürna per als usuaris i professionals.

"Cal fer una reflexió global sobre un sector tan sensible com és el de l'atenció a les persones grans", ha destacat El Homrani, que ha afegit que a Catalunya hi ha 1,5 milions de persones més grans de 65 anys i preveuen que la xifra es dupliqui durant els propers 35 anys.

També ha anunciat que als Pressupostos de la Generalitat pel 2019 que prepara l'Executiu catal, s'hi incorporen diverses millores per al sector, i el sistema de tarifes incrementar el mdul de grau 2 perqu tendeixi a confluir cap al de grau 3, a més d'un "augment important" de les tarifes dels centres de dia.

COMUNICAT DE LES ORGANITZACIONS

A la reunió han assistit diferents representants de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), dels Centres Sociosanitaris Catlics de Catalunya, de les CCOO, del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, de la Unió Catalana d'Hospitals, de la UGT i d'Unió de Petites i Mitjanes Residncies (Upimir).

En un comunicat conjunt, aquests actors socials i econmics han expressat al conseller la necessitat de millorar les condicions laborals pels més de 40.000 treballadors del sector i, d'altra banda, garantir la sostenibilitat de les entitats provedores de la xarxa d'utilització pública.

Entre les seves principals peticions hi ha l'increment de les tarifes públiques després de deu anys de congelació i la igualtat del tracte i dels recursos per a totes les persones ateses.

Han coincidit amb l'administració en el fet que es tracta d'un repte de país" que requereix la implicació de tot el Govern, i han apostat per la signatura d'un conveni catal que millori les condicions laborals i les crregues de feina dels professionals, sempre que vagi vinculat a un augment de les tarifes.