Els Govern, les patronals i els sindicats acorden estudiar diverses millores per a l'atenció a la dependència

Publicat 9/1/2019 18:11:11CET
El conseller Chakir el Homrani reunit amb patronals i sindicats de residències
GOVERN

El Homrani assegura que els pressupostos pel 2019 preveuen un increment en les tarifes

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, s'ha reunit aquest dimecres amb diferents representants de les patronals i dels sindicals del sector de residències per a les persones amb dependència i han acordat treballar conjuntament en un full de ruta per millorar l'atenció.

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que elaboraran un document d'acords que es presentarà abans de l'estiu i recollirà els objectius i la planificació dels propers anys, a més d'incorporar una visió "de conjunt" de tots els aspectes que puguin millorar els serveis residencials i d'atenció diürna per als usuaris i professionals.

"Cal fer una reflexió global sobre un sector tan sensible com és el de l'atenció a les persones grans", ha destacat El Homrani, que ha afegit que a Catalunya hi ha 1,5 milions de persones més grans de 65 anys i preveuen que la xifra es dupliqui durant els propers 35 anys.

També ha anunciat que als Pressupostos de la Generalitat pel 2019 que prepara l'Executiu català, s'hi incorporen diverses millores per al sector, i el sistema de tarifes incrementarà el mòdul de grau 2 perquè tendeixi a confluir cap al de grau 3, a més d'un "augment important" de les tarifes dels centres de dia.

COMUNICAT DE LES ORGANITZACIONS

A la reunió han assistit diferents representants de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), dels Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, de les CCOO, del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, de la Unió Catalana d'Hospitals, de la UGT i d'Unió de Petites i Mitjanes Residències (Upimir).

En un comunicat conjunt, aquests actors socials i econòmics han expressat al conseller la necessitat de millorar les condicions laborals pels més de 40.000 treballadors del sector i, d'altra banda, garantir la sostenibilitat de les entitats proveïdores de la xarxa d'utilització pública.

Entre les seves principals peticions hi ha l'increment de les tarifes públiques després de deu anys de congelació i la igualtat del tracte i dels recursos per a totes les persones ateses.

Han coincidit amb l'administració en el fet que es tracta d'un repte de país" que requereix la implicació de tot el Govern, i han apostat per la signatura d'un conveni català que millori les condicions laborals i les càrregues de feina dels professionals, sempre que vagi vinculat a un augment de les tarifes.

el més llegit

 1. 1

  La neu i el vent obliguen a suspendre les classes d'una quinzena de centres

 2. 2

  La neu i el vent obliguen a suspendre classes a 14 centres de Catalunya

 3. 3

  Nervis i il·lusió protagonitzen la catifa vermella dels XII Premis Gaudí

 4. 4

  Mor a Barcelona un motorista, segona víctima de trànsit enguany a la ciutat

 5. 5

  Karra Elejalde aconsegueix el Gaudí a Millor Protagonista Masculí pel seu paper d'Unamuno

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista