Publicat 22/04/2014 17:57

Els germans Roca reviuen l'experiència d''El somni' amb un llibre i una pel·lícula

Fotografía cenital de los comensales de la película 'El somni'
MEDIAPRO

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Els germans Roca, xefs del Celler de Can Roca, han documentat el procés de creació i l'experiència que va suposar 'El somni', un sopar de gastronomia d'avantguarda per a 12 comensals en què van participar 80 artistes, amb la publicació d'un llibre i una pel·lícula.

En roda de premsa aquest dimarts, el director de la productora Mediapro --que ha format part del projecte--, Jaume Roures, ha explicat que la publicació del llibre i el llançament de la pel·lícula serviran perquè tot el món tingui accés a l'experiència que van proposar els germans Roca, que "no ha estat només un sopar, sinó una obra col·lectiva i multidisciplinari".

'El somni' és un projecte de creació artística impulsat pel Celler de Can Roca --premi al millor restaurant del món en 2013 de la revista 'Restaurant'--, l'artista visual Franc Aleu i Mediapro, que es va materialitzar en forma de sopar per a 12 comensals el 6 de maig del 2013 a l'Arts Santa Mònica, amb plats especialment creats per a l'ocasió --nascuts de conceptes com la mort-- i amb una ambientació aconseguida a partir de la col·laboració amb 80 artistes de disciplines diferents.

"Els artistes han aportat esquitxades brillants de talent", ha assenyalat Josep Roca, qui ha afegit que a través del fil conductor conformat per la menjada i la beguda es va crear una obra total per als cinc sentits dels comensals, figures destacades d'àmbits tan diferents com l'art --Miquel Barceló--, i la gastronomia --Ferran Adrià--.

Ha afegit que els comensals escollits responien a la voluntat de reunir "el màxim de densitat intel·lectual possible amb persones d'àmbits molt diferents" amb l'objectiu de buscar el límit dels sentits i de crear un límit en la composició de la taula mateixa, a causa de la complexitat per aglutinar persones d'aquestes característiques per compartir un projecte artístic.

Jordi Roca ha afirmat que amb el llibre i la pel·lícula s'ha volgut deixar constància de l'experiència d'un sopar inoblidable i d'un any de treball constant en el qual es van dedicar "a somiar", i entre rialles ha exclamat que només queda fer el videojoc per completar el cercle.

Joan Roca ha expressat la seva convicció que El Celler de Can Roca ha marcat una nova tendència gastronòmica, i que seguirà obert a nous reptes, com podrien ser "projectes similars o sopars idèntiques a la d''El somni'", tot i que ha afegit que han obert la finestra per fer coses noves.

PEL·LÍCULA

A diferència del llibre, que s'ha posat a la venda aquest dimarts per aprofitar les possibilitats comercials de Sant Jordi, la pel·lícula s'estrenarà el 9 de maig en diferents plataformes, ja que es distribuirà simultàniament a través de plataformes en línia, DVD i sales de cinema, i s'oferirà en versió original amb subtítols d'11 idiomes diferents que arribaran a 63 països diferents.

L'any passat, El Celler de Can Roca ha rebut el premi al millor restaurant del món segons la revista 'Restaurant', guardons que es donaran a conèixer aquest pròxim dilluns; Joan Roca, en aquest sentit, ha assenyalat que ha estat un any magnífic i que ho han fet tan bé com es pugui, però que és difícil aferrar-se a les llistes i que s'han pres amb tranquil·litat la imminència de l'anunci dels guanyadors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés