Publicat 2/12/2019 15:39:49 +01:00CET

Els germans Roca ofereixen el menú 'La terra s'esgota' a caps d'estat i delegats en la Cimera del Clima

Els germans Roca impulsen un curs de Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia
UPC - Archivo

MADRID, 2 des. (EUROPA PRESS) -

Els germans Roca ofereixen aquest dilluns 2 de desembre en la Cimera de Clima de Madrid el menú 'La terra s'esgota' en l'esmorzar al qual assisteix el president del Govern espanyol en funcions, amb la resta del mig centenar de caps d'estat i de govern que han assistit a la sessió inaugural, així com la resta dels caps de delegació de tots els països acreditats, i els primers executius de les principals empreses donants.

Unes 300 persones, els caps d'estat i Govern asseguts i la resta en format còctel, degusten la carta dissenyada pels xefs espanyols, un menú "commovedor, acurat, gustós i tendre", que es basen en els diferents problemes ambientals.

Això forma part del programa 'Sabors d'Espanya', impulsat per la presidència del Govern central. Anteriorment, ja es va oferir un altre esmorzar dins d'aquest programa, amb motiu de la visita que va fer el president del Perú, segons han explicat fonts de la Moncloa.

L'entrant es titula 'Aigua clara i aigua bruta' i és un brou de tòfona i diferents varietats de bolets. El segon plat, 'Varietats invasives en una migració botànica incontrolada', és de ficus i cranc. Així, els germans Roca recomanen sobre les espècies invasores: "Si no pots amb ells, menja-te'ls".

Després, ve 'Mars calents, menjar desequilibri', un 'mar i muntanya vegetal' amb plàncton i algues. Després, la 'Fermentació vegetal. Una porta contra la fam i el desaprofitament d'aliments', amb adobats de flors, endívies i llegums. Després d'aquest, arriba 'Urgent. Minimitzar la proteïna animal i augmentar la proteïna vegetal', amb remolatxa, síndria, pebrot vermell i ceba vermella. Les postres seran amb cacau de comerç just i el cafè de comunitats africanes de Colòmbia. Finalment, el menú estarà acompanyat amb brous de dos cellers catalans afectats per inundacions i incendis, a més d'un procedent de Xile, país que presideix la COP25. Juntament amb això, se serveix aigua del desglaç dels Pirineus, Kombucha i Ars Natura líquida.

Les fonts assenyalen que més de mig centenar de vehicles que utilitzaran els caps d'estat i de govern, i màxims responsables d'organitzacions internacionals assistents a la COP25 són zero emissions. Els cotxes es proporcionen sense cost, en règim de patrocini i es retornaran quan conclogui la presència.

Així mateix, recorden que els subministraments i mitjans disposats per a la celebració de la Cimera del Clima responen exigències mediambientals i el compromís del Govern d'Espanya de propiciar una organització sostenible i eficient.

També assenyalen que diverses empreses defensen la COP25 amb esdeveniments i participació durant la Cimera i d'altres a més han defensat econòmicament el Govern central en l'organització d'aquesta.