Publicat 14/05/2019 19:42

Els germans Roca impulsen un curs de Cincies sensorials i creativitat en la gastronomia

Els germans Roca impulsen un curs de Cincies sensorials i creativitat en la gastronomia
UPC

TERRASSA (BARCELONA), 14 maig (EUROPA PRESS) -

Els germans Roca --Joan, Josep i Jordi--, propietaris del Celler de Can Roca, han impulsat el curs Cincies sensorials i creativitat en la gastronomia a l'Escola Superior d'Enginyeries Indústrial, Agroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC).

Es tracta d'una iniciativa acadmica proposta pel doctor otorrinaringleg Josep de Haro, en collaboració amb l'especialista d'aromes Francesc Montejo, i que dotar els alumnes de coneixements per a la creació de noves experincies sensorials aplicables únicament a la gastronomia.

"Agram que ens obriu les portes del coneixement, que l'universitat obri les portes a la cuina", ha afirmat Josep Roca en la presentació aquest dimarts del curs, i ha afegit que aquesta experincia els permetr continuar aprenent.

El Celler de Can Roca ha confiat la coordinació acadmica del curs a l'ESSEIAT de la UPC, en concret al professor i enginyer químic Josep M.Guadayol, que també impartir el mdul Anlisi d'aromes.

El programa del curs, que ser presencial, est estructurat en tres mbits: restauració, gastronomia i alimentació; educació, docncia i pedagogia i salut.

El curs constar de 165 hores lectives i estan previstes 'masterclass', que s'impartiran a Girona, en les installacions de la Masia (I+R) del restaurant dels germans Roca, del 2 d'octubre al 5 de mar del 2020.

El contingut del curs es focalitzar en el desenvolupament de les capacitats perceptives sensorials i emocionals basades en els coneixements científics actuals sobre bioneuropsicologia i l'estudi de les propietats físiques i químiques de les aromes, les matries primeres i el desenvolupament de les seves composicions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés