Publicat 05/06/2019 22:55CET

Els galeristes catalans premien a Antoni Miralda per la millor exposició de 2018

ngels Ribé i Fernando Pinós, premis Honorífics dels galeristes catalans
EUROPA PRESS

ngels Ribé i Fernando Pinós, premis Honorífics de la Nit dels GAC

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRES) -

Els galeristes catalans han reconegut aquest dimecres l'obra d'Antoni Miralda, que ha guanyat el Premi a l'Artista Consolidat per la Millor Exposició en Galeria el 2018, ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres la presidenta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i dels Premis GAC, Mnica Ramon.

Miralda ha guanyat aquest premi per la seva exposició 'Miralda, tres projectes (NYC-MIA-BCN)' presentada en la Galeria Senda, mentre que el Premi a l'Artista Emergent per a la Millor Exposició en Galeria ha estat para Pep Vidal per 'Who wants to be an impatient gardener?' a ADN Galeria.

En la resta de categories han estat guardonats José Ángel Sanz i Marisa Cortell amb el premi al Colleccionisme; la galeria Joan Prats per l'exposició 'Pon-Brossa' amb el Premi a Millor Exposició Histrica, i la galeria Projecte SD de Silvia Dauder per a la Millor Programació.

També, Alexandra Laudo amb el Premi al Comisariat per l'exposició 'Una certa foscor' al Caixaforum; Victoria Combalia amb el Premi a la Crítica, i el programa 'Territori Contemporani' de Valls Oriental Televisió com a Premi al Mitj de comunicació.

MÉS SUPORT PÚBLIC

Com ja havia anunciat l'organització, els premis Honorífics han recaigut en l'artista conceptual ngels Ribé i el galerista Fernando Pinós.

Ribé ha agrat la concessió del premi i el seu esfor per la cultura: "Estaria molt bé que les institucions públiques, Ajuntament, Generalitat, diputacions, ho tinguessin en compte i pensessin en la cultura total".

Ha dit que no només la cultura popular, sinó que si no es té en compte la més especialitzada i es perd, es perd alguna cosa molt important per a una societat; al seu judici, una cultura realment protegida cohesiona a la societat i la fa més forta: "Crec que s'ha recuperat la cultura popular. És bsic i necessari, i s'ha fet un gran treball en aquest sentit" per ha lamentat que s'oblidi un altre tipus de cultura més especialitzada, difícil, elaborada i sofisticada per importantíssima per a tots.

Fernando Pinós --que va obrir a Barcelona la galeria Gothsland en honor al nom original de Catalunya com a "terra de godos" i va obrir el Museu del Modernisme a l'Eixample-- ha destacat que aquesta ha estat una "sorpresa molt agradable i que amb aix s'ha fet realitat un somni mai somiat".

"Aix no hagués estat possible sense el suport de la meva dona i els meus fills. Sense unitat familiar és molt difícil arribar a cap lloc", ha destacat Pinós, que ha avisat als que pugen al carro del galerisme que en aquest sector sempre hi ha dificultats, especialment de tipus econmic, i que és un vaixell difícil per que amb illusió és possible poder-ho aconseguir.

NOU JURAT

La presidenta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i dels Premis GAC, Mnica Ramon, ha destacat la renovació del jurat, que es mantindr també durant el proper any, i que est presidit per Montse Frisach.

Aquesta ha ressaltat que el jurat és molt eclctic, i que ha estat interessant constatar que "l'activitat expositiva és amplísima", de manera que ha estat difícil decidir, per s'ha fet gairebé per unanimitat.

Ha concretat que el criteri a l'hora de seleccionar als premiats ha estat l'excellncia, la cerca d'originalitat i projectes que hagin creat discursos "transversals i innovadors", amb noms molt consolidats i coneguts, i d'altres que no havien tingut el reconeixement que mereixien.

Els premis s'han lliurat en el transcurs de la XII Nit del Galerisme en el Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB) organitzats pel Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i Associació Art Barcelona.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés