Publicat 5/6/2019 22:55:55 +02:00CET

Els galeristes catalans premien a Antoni Miralda per la millor exposició de 2018

Àngels Ribé i Fernando Pinós, premis Honorífics dels galeristes catalans
EUROPA PRESS

Àngels Ribé i Fernando Pinós, premis Honorífics de la Nit dels GAC

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRES) -

Els galeristes catalans han reconegut aquest dimecres l'obra d'Antoni Miralda, que ha guanyat el Premi a l'Artista Consolidat per la Millor Exposició en Galeria el 2018, ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres la presidenta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i dels Premis GAC, Mònica Ramon.

Miralda ha guanyat aquest premi per la seva exposició 'Miralda, tres projectes (NYC-MIA-BCN)' presentada en la Galeria Senda, mentre que el Premi a l'Artista Emergent per a la Millor Exposició en Galeria ha estat para Pep Vidal per 'Who wants to be an impatient gardener?' a ADN Galeria.

En la resta de categories han estat guardonats José Ángel Sanz i Marisa Cortell amb el premi al Col·leccionisme; la galeria Joan Prats per l'exposició 'Ponç-Brossa' amb el Premi a Millor Exposició Històrica, i la galeria Projecte SD de Silvia Dauder per a la Millor Programació.

També, Alexandra Laudo amb el Premi al Comisariat per l'exposició 'Una certa foscor' al Caixaforum; Victoria Combalia amb el Premi a la Crítica, i el programa 'Territori Contemporani' de Vallès Oriental Televisió com a Premi al Mitjà de comunicació.

MÉS SUPORT PÚBLIC

Com ja havia anunciat l'organització, els premis Honorífics han recaigut en l'artista conceptual Àngels Ribé i el galerista Fernando Pinós.

Ribé ha agraït la concessió del premi i el seu esforç per la cultura: "Estaria molt bé que les institucions públiques, Ajuntament, Generalitat, diputacions, ho tinguessin en compte i pensessin en la cultura total".

Ha dit que no només la cultura popular, sinó que si no es té en compte la més especialitzada i es perd, es perd alguna cosa molt important per a una societat; al seu judici, una cultura realment protegida cohesiona a la societat i la fa més forta: "Crec que s'ha recuperat la cultura popular. És bàsic i necessari, i s'ha fet un gran treball en aquest sentit" però ha lamentat que s'oblidi un altre tipus de cultura més especialitzada, difícil, elaborada i sofisticada però importantíssima per a tots.

Fernando Pinós --que va obrir a Barcelona la galeria Gothsland en honor al nom original de Catalunya com a "terra de godos" i va obrir el Museu del Modernisme a l'Eixample-- ha destacat que aquesta ha estat una "sorpresa molt agradable i que amb això s'ha fet realitat un somni mai somiat".

"Això no hagués estat possible sense el suport de la meva dona i els meus fills. Sense unitat familiar és molt difícil arribar a cap lloc", ha destacat Pinós, que ha avisat als que pugen al carro del galerisme que en aquest sector sempre hi ha dificultats, especialment de tipus econòmic, i que és un vaixell difícil però que amb il·lusió és possible poder-ho aconseguir.

NOU JURAT

La presidenta del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i dels Premis GAC, Mònica Ramon, ha destacat la renovació del jurat, que es mantindrà també durant el proper any, i que està presidit per Montse Frisach.

Aquesta ha ressaltat que el jurat és molt eclèctic, i que ha estat interessant constatar que "l'activitat expositiva és amplísima", de manera que ha estat difícil decidir, però s'ha fet gairebé per unanimitat.

Ha concretat que el criteri a l'hora de seleccionar als premiats ha estat l'excel·lència, la cerca d'originalitat i projectes que hagin creat discursos "transversals i innovadors", amb noms molt consolidats i coneguts, i d'altres que no havien tingut el reconeixement que mereixien.

Els premis s'han lliurat en el transcurs de la XII Nit del Galerisme en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitzats pel Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i Associació Art Barcelona.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  A judici per la mort d'un home a qui havia deixat en coma d'un cop de puny a Tortosa