Publicat 26/8/2019 10:37:52 +02:00CET

Els EUA registra la primera mort associada a l'ús del cigarret electrònic

El cigarrillo electrónico cuenta cada vez con más adeptos en España y se ha convertido en una alternativa muy potente frente al tabaco tradicional. Los vapeadores han visto como esta semana estallaba una polémica por unas declaraciones públicas que están
PIXABAY - Archivo

MADRID, 26 ago. (DPA/EP) -

Les autoritats sanitàries dels Estats Units han informat aquest divendres que una persona ha mort a l'estat d'Illinois per una malaltia pulmonar que, segons han assenyalat, podria estar relacionada amb l'ús del cigarret electrònic.

Així i tot les autoritats han advertit que no han identificat un compost o producte exacte que es relacioni amb aquestes malalties respiratòries, encara que sí que s'han registrat més de 190 casos en 22 estats aparentment relacionats amb el consum de cigarrets electrònics, coneguts com "vapeadores".

El sotsdirector dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units, Brian King, ha explicat que se sap que l'aerosol que està present dins dels dispositius de vaporització conté productes nocius com metalls i químics que causen càncer, però ha aclarit que cap d'ells té una relació específica amb aquesta onada de malalties.

D'altra banda es desconeix quin percentatge dels pacients van usar nicotina, productes derivats de la marihuana o altres productes presents en els dispositius.

Des del 28 de juny, s'han registrat 94 possibles casos de malalties pulmonars greus relacionades amb la inhalació de vapors, sent els principals afectats adolescents i adults joves. D'aquests casos, 30 van ocórrer a Wisconsin. Els principals símptomes que han experimentat els pacients són tos, falta d'alè i fatiga.

Així, altres estats, com Nova York i Nova Jersey, han emès advertiments de salut pel que fa a les malalties pulmonars relacionades amb el vapor. De moment, els CDC no han relacionat aquest tipus de dolències amb cap producte específic. Als Estats Units, la companyia Juul Labs és el principal fabricant de cigarrets electrònics.

L'Organització Mundial de la Salut ha informat que encara que generalment es cregui que els cigarrets electrònics són més segurs que els cigarrets tradicionals, que acaben amb la vida de molts dels seus usuaris, els efectes a llarg termini segueixen sent desconeguts.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 2. 2

  Les botigues Ikea a Barcelona donen llits i material per a persones vulnerables

 3. 3

  Llancen un joc de preguntes sobre el Covid-19

 4. 4

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 5. 5

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris