Publicat 20/1/2019 12:15:16 +01:00CET

Els estudiants de la UdG recullen més de 1.000 signatures perqu Adif retiri la denúncia

Tancament d'estudiants en la UdG després d'una operació de Policia Nacional
@SEPCUDG

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Els estudiants que estan tancats des de la nit del dimecres en la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG) després de les detencions per presumptes desordres en l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona l'1 d'octubre del 2018 han recollit més de 1.000 signatures per reclamar a Adif que retiri la denúncia que va motivar els arrests, han explicat aquest diumenge a Europa Press.

Una portaveu dels estudiants ha assegurat que continuaran amb la protesta de manera indefinida, batejada com 'Caputxinada UdG', inspirant-se en la de l'any 1966 en el convent barceloní dels caputxins.

En el tancament estan participant uns 40 estudiants que, per torns, romanen en la Facultat d'Educació i Psicologia i que aquest diumenge han organitzat una xerrada amb alguns dels detinguts el dimecres a Girona, que han explicat la seva experincia durant l'arrest.

A més, aquest diumenge a les 12.30 llegiran un manifest a la plaa 1 d'octubre de Girona, després d'una 'Marxa Groga' que acabar amb un pica-pica a la plaa Sant Domenech.

Entre els detinguts --tots van quedar en llibertat amb crrecs--, estaven els alcaldes de Verges i Celr (Girona), Ignasi Sabater i Dani Cornell (CUP), respectivament, i un fotoperiodista que el dia de la concentració en les vies de l'AVE estava al lloc treballant portant un braalet taronja de premsa, segons va explicar ell mateix als mitjans de comunicació en sortir de comissaria.