Publicat 31/5/2019 18:14:28 +02:00CET

Els espectadors de la Festa del Cinema premien Bayona, 'Campeones', Javier Gutiérrez i Gloria Ramos

Els espectadors de la Festa del Cinema premien a Bayona, 'Campions', Javier Gutiérrez i Gloria Ramos
FIESTA DEL CINE

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Els espectadors de la Festa del Cinema han premiat en el seu desè aniversari a 'Campeones' com la seva pel·lícula preferida, a J.A. Bayona, com el seu director preferit per 'L'Impossible', Gloria Ramos com la seva millor actriu per 'Campeones' i Javier Gutiérrez com el seu millor actor per 'L'illa mínima'.

Els guardonats han recollit aquest divendres aquests premis durant un acte en el qual la Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (FEDICINE), la Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) i l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) han presentat una nova edició de la Festa del Cinema, que se celebrarà a tota Espanya els dies dilluns 3, dimarts 4 i dimecres 5 de juny.

Amb motiu del desè aniversari de l'esdeveniment, la Festa del Cinema ha donat veu i vot als espectadors perquè, a través de les xarxes socials de l'esdeveniment, triessin la seva pel·lícula, director, actor i actriu preferits entre les deu pel·lícules espanyoles més taquilleres de la Festa del Cinema: 'Vuit cognoms bascos', 'Un monstre ve a veure'm', 'Campeones', 'L'impossible', 'Toc Toc', 'Torrente 5: Operación Eurovegas', 'Relats salvatges', 'La meva gran nit', 'L'illa mínima' i 'Kiki, el amor se hace'.

El president de FECE, Juan Ramón Gómez Fabra, ha destacat que per a la nova edició de la Festa del Cinema s'esperen apròximadament 1,5 milions d'assistents. A més, ha avançat que a dia d'avui hi ha al voltant de 770.000 inscrits, "per damunt" d'altres èpoques d'èxit.

Preguntat per l'èxit d'aquesta fórmula, de la qual es compleixen 10 anys, Fabra ha assenyalat que la intenció dels seus organitzadors és "mantenir-la en el temps", encara que no està decidit encara si es farà una o dues edicions.

90% DE LES SALES DE CINEMA

Tal com ha destacat, el 90 per cent de les sales de cinema d'Espanya s'adhereixen a la Festa del Cinema, que manté el preu en 2,9 euros.

Algunes de les principals pel·lícules, que estaran disponible als 336 cinemes que participen a la Festa del Cinema són: 'Aladdin', 'Àrtic', 'Carmen i Lola', 'Gairebé Impossible', 'Clara i Claire', 'Com a peix fos de l'aigua', 'Dolor i Gloria', 'L'any de la plaga', 'El ballarí', 'El fill', 'L'increïble finde minvant', 'En bones mans' o 'Infiltrat a Miami'.

També podran veure's 'John Wick 3 - Parabellum', 'La cendra és el blanc més pur', 'La corresponsal', 'La Llorona', 'La petita Suïssa', 'Ho deixo quan vulgui', 'Els germans Sisters', 'Mula', 'Petra', 'Pokémon: Detectiu Pikachu', 'Rocketman', 'Shazam!', 'Timadoras Compulsivas', 'Un home fidel', 'Venjadors: Endgame' i 'Viva la vida'.

Preguntats per les pel·lícules favorites dels guardonats, Bayona ha assenyalat que la pel·lícula que més li ha agradat ha estat 'Dolor y gloria', de Pedro Almodóvar, encara que també ha destacat l'últim de Terrence Malick, que el cineasta ha tingut l'oportunitat de veure en la passada edició del Festival de Cannes.

Per la seva banda, Javier Gutiérrez ha destacat també la cinta d'Almodóvar, així com pel·lícules que han passat desapercebudes als cinemes com 'La malaltia del diumenge' o 'Petra'.