MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -
Els empatxos o l'increment de pes en Nadal no es contraresten amb el dejuni, sinó amb àpats lleugers abans i després de les celebracions, segons ha assegurat la directora de la Unitat de Nutrició de la Federació Espanyola d'Indústries de l'Alimentació i Begudes (FIAB), Carolina Muro.
En contra de la creença popular, dejunar durant dies per contrarestar un superàvit calòric pot provocar malestar i problemes de salut que, en determinades persones, es compliquen fins a arribar a la hipoglucèmia o baixada de sucre, mals de cap o, fins i tot, més gana.
"La clau és mantenir una alimentació el més equilibrada possible, fins i tot al Nadal. Però si no som capaços d'impedir cert abús, hem de buscar fórmules adequades per evitar el superàvit calòric al llarg del dia", ha comentat l'experta.
COMPENSAR AMB ESMORZAR LLEUGER EL DINAR COPIÓS
Aquestes declaracions han estat corroborades per l'especialista en Dietètica i Nutrició, Lucía Bultó, qui ha explicat que compensar amb un esmorzar lleuger el dinar copiós pot ser una "fórmula efectiva" per evitar una "mala passada" de l'organisme.
"Si el dinar ha estat copiós, al sopar farem una cosa més lleugera. L'important és que ja que hem pres moltes calories concentrades en un dels àpats, intentem compensar-lo a la resta", ha postil·lat Bultó, que ha participat en la campanya 'Llicència per menjar', una iniciativa impulsada per FIAB que, a més, té un espai propi a Ràdio 5 Tot Notícies de RNE.
Finalment, la nutricionista ha destacat la necessitat d'elaborar menús equilibrats que ajudin a prevenir la sensació d'empatx i d'alternar una copa de beguda alcohòlica amb un got d'aigua.