Publicat 16/03/2020 14:22

Els diabtics que participen en frums i grups de suport digitals tenen "pitjor salut"

BARCELONA, 16 març (EUROPA PRESS) -

Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona demostra que els pacients amb diabetis que participen en frums i grups de suport digitals mostren "menors nivells de gestió de la malaltia, més complicacions sanitries relacionades amb la malaltia i pitjor salut", segons ha informat l'universitat en un comunicat aquest dilluns.

La investigació ha estudiat la relació entre la participació de persones diagnosticades amb diabetis tipus 2 en grups de suport digitals i la seva pertinent autogestió de la malaltia i la repercussió en la seva salut.

L'estudi ha analitzat els perfils i dades de 307 participants espanyols de diferents frums, grups de suport i publicacions en línia, 210 dels quals presentaven un diagnstic de diabetis tipus 2.

MAJOR PARTICIPACIÓ, PITJOR SALUT

L'anlisi de les dades ha demostrat que els qui participen en aquests grups a Internet tenen, en general, pitjor salut que aquelles persones que no ho fan, i també presenten "més complicacions derivades de la malaltia".

Segons els investigadors, les conclusions d'aquest estudi són "molt importants" perqu els pacients amb diabetis que acudeixen a Internet i a les xarxes socials cercant informació i suport prenguin conscincia que la seva consulta podria resultar contraproduent contra la seva salut, han assegurat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés