Publicat 16/4/2019 17:50:27CET

Els corresponsals Iberoamericans premien la Mostra de Lleida en el seu 25 aniversari

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Corresponsals de Premsa Iberoamericana (ACPI) ha reconegut amb el premi Cooperació 2018 la Mostra de Cinema Llatinoameric de Catalunya que se celebra a Lleida pel seu 25 aniversari, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dimarts.

Els corresponsals han premiat el rigor amb qu s'acosta cada any, a través del set art, la realitat i la ficció d'una "vasta geografia rica en diversitat cultural, en la defensa de valors socials, i per saber seleccionar un cinema amb una narrativa d'identitat molt definida i inconfusible".

Han destacat també la seva intensa tasca cultural, present durant 25 anys, amb un ventall "molt ampli" dels diferents gneres cinematogrfics i la participació de tots els pasos que integren la comunitat llatinoamericana.

Els corresponsals han posat l'mfasi en la feina feta pel director i creador d'aquesta trobada de cinema, Juan Ferrer, del qual n'han destacat la "professionalitat, el compromís i l'ampli coneixement de la geografia llatinoamericana".

Aquest any La Mostra de Cinema Llatinoameric se celebrar del 6 al 13 de juny a Lleida, mentre que el Premi Cooperació es lliurar el 8 de maig a Madrid, en el marc dels Premis Internacionals de Periodisme que organitza any rere any el Club Internacional de Premsa (CIP) i l'Associació de Corresponsals Estrangers (ACPE).