Publicat 24/10/2019 16:06:25 +02:00CET

Els claustres de la URV i de la UPF demanen la "llibertat" dels líders independentistes

Votació en el claustre extraordinari de la URV
URV

TARRAGONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

Els claustres de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i la Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, s'han reunit aquest dijous en sessió extraordinària, han aprovat un manifest en què exigeix la "immediata posada en llibertat" dels líders independentistes empresonats, tal com ja han fet a la Universitat de Lleida (UdL), l'Autònoma de Barcelona (UAB), la Politècnica de Catalunya (UPC) i la de Barcelona (UB).

El 'Manifest conjunt de les universitats catalanes de rebuig a les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política', ha estat aprovat a la URV per 58 vots a favor, 18 en contra, dos en blanc i una abstenció, ha informat la universitat en un comunicat.

En el cas de la UPF, el manifest ha estat aprovat per 49 vots a favor, 11 en contra i tres en blanc.

El text aprovat ha considerat la situació creada arran de la sentència com extremadament greu, i ha considerat que "no hi ha marge per al silenci" de la institució universitària davant la situació actual.

Ha exigit la "immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades o en presó provisional i el sobreseïment de tots els processos penals i administratius en curs relacionats, i el retorn dels exiliats".

Ha expressat el seu suport a totes les mobilitzacions cíviques i pacífiques que es plantegin en favor dels drets civils i la llibertat dels condemnats, i ha rebutjat la "repressió i violència policial".

La URV farà arribar l'acord del claustre a la presidència del Parlament, a la Generalitat, al Congrés de Diputats, al Govern central i al Parlament Europeu.

CONSELL DE DIRECCIÓ I ESTUDIANTS UPF

En el claustre extraordinari de la UPF, el consell de direcció ha presentat una declaració que, segons la universitat, complementa la del claustre, i que manifesta que la universitat és un espai lliure i plural que ha de constituir una plataforma per a la defensa de la democràcia, condemna l'ús de la violència vingui d'on vingui, i insta els governs espanyol i català a trobar solucions democràtiques, que ha obtingut 30 vots a favor, 31 en contra i dos en blanc.

També s'ha debatut un manifest dels estudiants que demanava que els alumnes puguin fer avaluació única en aquest primer trimestre, i que ha obtingut 23 vots a favor, 33 en conta i set en blanc.