Publicat 27/1/2020 11:30:21 +01:00CET

Els CAP de Barcelona substitueixen el mostrador per taules individualitzades per millorar l'atenció

La iniciativa està implamentada a quatre centres d'atenció primària (CAP) de la ciutat
ICS - Archivo

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

Els centres d'atenció primària (CAP) de Barcelona de l'Institut Català de la Salut (ICS) oferiran una atenció "més propera, humana i personalitzada" en substituir el mostrador tradicional per taules individualitzades.

La iniciativa ja està en funcionament als CAP Casc Antic, Pare Claret, Roger i Sanllehy i s'impulsarà de manera progressiva a la resta de centres de la ciutat, segons han informat aquest dilluns en un comunicat.

L'objectiu del projecte de substitució és generar "un espai més còmode i amable" per fomentar la comunicació i la confidencialitat de les gestions de la ciutadania amb els administratius sanitaris.

De fet, des de l'ICS estan formant els professionals en atenció inclusiva a la diversitat perquè "detectin millor" les necessitats de tots els col·lectius i ofereixin una atenció adequada a qualsevol persona que presenti una discapacitat i trastorns de conducta.

També, com a gestors de tot el procés assistencial, s'han beneficiat d'un pla d'actuació per promoure un tracte adequat a la ciutadania amb identitats i expressions de gènere diverses i minimitzar el risc de discriminació.