Publicat 28/6/2019 11:55:20 +02:00CET

Els Bombers preveuen que les flames es puguin reavivar amb el pic de calor

Els gents rurals obrint camins per a permetre el pas de bombers amb la finalitat d'extingir l'incendi de la Ribera d'Ebre
GENCAT

Els ramaders de masies evacuades podran anar a alimentar els seus animals fins a les 12

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

Els cossos d'emergències que treballen en l'incendi de la comarca de la Ribera d'Ebre (Tarragona) treballen amb la previsió que les flames es puguin reavivar com a conseqüència del pic de calor que tindrà lloc al migdia amb temperatures que poden superar els 40 graus.

Ho ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers de la Generalitat, l'inspector Antoni Ramos, en una atenció als mitjans des del Centre de Comandament localitzat a Vinebre (Tarragona), on ha comparegut acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra.

Fins i tot treballen amb la possibilitat que es produeixin altres focs de manera simultània, ha advertit l'inspector, que ha explicat que fins a les 12 del migdia treballen per prioritzar l'estabilització del segon i tercer flanc de foc: "Costarà i patirem".

A més, els ramaders de les masies evacuades com a conseqüència del foc que crema a la comarca de la Ribera d'Ebre (Tarragona) podran accedir a la zona perimetrada per alimentar els seus animals fins a les 12 hores, quan es preveu el pic de l'onada de calor que sacseja Catalunya.

Sobre la situació de l'incendi, l'inspector ha reiterat que segueix actiu des del flanc esquerre, mentre que la capçalera i el primer terç del flanc dret es troba en una situació "suficientment favorable".

Tot i que encara no s'ha estabilitzat el perímetre de l'incendi, aquest flanc ha viscut progressos importants per les tasques que han prosseguit a la nit.

El segon terç es troba "molt inestable" i la previsió meteorològica no és bona, per la qual cosa els cossos d'emergències preveuen la possibilitat que les flames reavivin aquest migdia i tinguin lloc repunts.

"Ens preocupa el flanc nord per trobar-se en una zona que compta amb pocs camins d'accés", ha explicat, i ha remarcat que durant la nit els han obert per poder acabar penetrant les unitats dels Bombers, cosa que ha considerat costosa, difícil i perillosa.