Publicat 20/08/2021 17:21CET

Els Bombers d'Andorra comptaran amb dos nous reglaments a partir del 26 d'agost

Archivo - Arxivo - Acte per celebrar la festivitat del col·lectiu de Bombers d'Andorra (arxiu)
SFG - Archivo

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 20 ago. (EUROPA PRESS) -

   Bombers d'Andorra comptarà amb dos nous reglaments que entraran en vigor el 26 d'agost, després de la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (Bopa), informa aquest divendres el Govern d'Andorra en un comunicat.

   Tots dos textos, que el Govern va aprovar en l'últim Consell de Ministres, regulen dos aspectes: el reglament de les distincions, recompenses i gratificacions del mateix cos; i el de la uniformitat, les divises, els distintius d'identificació i de les denominacions dels graus i les categories dels membres dels bombers.

   En el text relatiu a la uniformitat, es destaca que aquesta és diferent segons les tasques i missions que poden desenvolupar els seus membres i es classifica en uniforme d'intervenció o de parc, d'intervenció per especialitats, de gestió, esportiu, de gala, i del Control Central Operatiu.

DIVISES I DISTINTIUS

   En relació amb les divises i els distintius, es determina que els membres del Cos de Bombers que estan de servei i que vesteixen l'uniforme de gala o l'uniforme de treball porten les divises en aquests uniformes, que corresponen als escuts distintius, els distintius de grau, categoria o funció, els distintius d'antiguitat i els distintius de comandament.

   A més, s'estableix reglamentàriament que els membres dels bombers disposen d'un carnet professional i d'una placa-emblema, que són els distintius d'identificació personal, i també es crea i es defineix el carnet distintiu dels membres del Cos de Bombers jubilats.

DISTINCIONS, RECOMPENSES I GRATIFICACIONS

   Aquest reglament concreta que, amb la finalitat de reconèixer l'esforç, la dedicació i l'entrega en l'exercici de les seves funcions, el Govern d'Andorra pot atorgar als membres dels bombers i a altres persones o institucions diferents distincions, recompenses i gratificacions.

   Aquestes són la medalla d'honor, la medalla de reconeixement als 15 anys de servei, la medalla de reconeixement als 25 anys de servei, la medalla de reconeixement als 30 anys de servei, l'estàtua de bronze, felicitació i esment honorífic.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés