Els bisbes espanyols demanen el tancament dels CIE

Publicat 18/9/2019 16:30:06CET
Migrant intern en un CIE
SJM - Archivo

MADRID, 18 set. (EUROPA PRESS) -

Els bisbes espanyols han reclamat el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), en els quals s'exerceix una "reclusió dolent i dura" i han demanat posar en funcionament "alternatives clares i legals".

Així ho indiquen els bisbes de la Comissió de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola en el seu missatge amb motiu del Dia mundial del migrant i del refugiat, que se celebra el 29 de setembre, sota el lema 'No es tracta només de migrants'.

El director del secretariat de la Comissió Episcopal de Migracions, José Luis Pinilla, ha explicat aquest dimecres en una roda de premsa a Madrid que els bisbes ja s'havien pronunciat contra els CIE i havien reclamat "alternatives", però ara en demanen el tancament de manera "conjunta".

A més, els prelats demanen al Govern espanyol així com a les administracions autonòmiques i municipals que compleixin amb els objectius del Pacte Mundial per a la Migració que van signar a Marràqueix 160 països. Els bisbes consideren "lamentable" que una dotzena d'estats, entre ells, els EUA, es desvinculessin del text, i els demanen que "repensin el seu posicionament".

Els bisbes avisen de les situacions de vulnerabilitat que viuen els migrants a Espanya, vinculades en alguns casos a la irregularitat administrativa, i recorden en concret el de les dones embarassades que viuen al carrer o el dels menors estrangers no acompanyats. També critiquen les "lleis discriminatòries", a més dels CIE.

"Els més pobres entre nosaltres són els estrangers sense papers", asseguren, de la mateixa manera que aposten per les polítiques de cohesió i integració social.