Publicat 21/11/2019 22:01:56 +01:00CET

Els bancs d'aliments catalans celebren aquest divendres i dissabte el Gran Recapte

Presentació del Gran Recapte 2019
BANC DELS ALIMENTS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El Gran Recapte del Banc dels Aliments de Catalunya se celebrarà aquest divendres i dissabte, i comptarà amb prop de 3.000 punts de recollida d'aliments en tota Catalunya.

Una novetat d'aquesta edició del Gran Recapte és l'impuls d'una campanya de recollida als mercats municipals de Barcelona de producte d'alt valor proteínic fresc i refrigerat a través de l'adquisició de tiquets per valor de 3 euros a les parades.

L'import d'aquests tiquets permetrà a les entitats d'iniciativa social properes als mercats comprar productes com peix, ous i carn, i és una iniciativa a la qual s'han sumat el mercat del Carmel, Horta, La Mercè, Estrella i Abacería.

Aquest any també s'engegarà una prova pilot per substituir les tradicionals 'banyeres' --contenidors de cartró-- per sacs de tela reutilitzables en la recollida d'aliments.

A més de la tradicional recollida en mercat i supermercats també es podran fer donacions d'aliments a través de la web del Gran Recapte i plataformes digitals d'Amatller Origen, Bonpreu, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox.

"DONAR VISIBILITAT A LA CRONIFICACIÓ DE LA POBRESA"

En la roda de premsa de presentació del Gran Recapte, la presidenta de la Federació Catalana del Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, van remarcar la importància del Gran Recapte per "donar visibilitat a la cronificació de la pobresa".

Segons dades de l'Idescat, la taxa de pobresa a Catalunya el 2018 és del 21,3% de la població, i la pobresa severa ha passat del 5% al 6,5% entre 2017 i 2018.

L'edició de 2018 del Gran Recapte va recaptar 4.452.000 quilograms --que representa el 21% del total d'aliments repartits durant l'any--, van participar 1,8 milions de ciutadans i va haver-hi 28.313 voluntaris en 2.800 punts de recollida.