Els bancs d'aliments catalans celebren aquest divendres i aquest dissabte el Gran Recapte

Publicat 22/11/2019 10:15:45CET
Presentació del Gran Recapte 2019
BANC DELS ALIMENTS

BARCELONA, 22 nov. (EUROPA PRESS) -

El Gran Recapte del Banc dels Aliments de Catalunya se celebrarà aquest divendres i dissabte, i comptarà amb prop de 3.000 punts de recollida d'aliments a tota Catalunya.

Una novetat d'aquesta edició del Gran Recapte és una campanya de recollida als mercats municipals de Barcelona de productes d'alt valor proteic fresc i refrigerat amb l'adquisició de tiquets pel valor de 3 euros en les parades.

L'import d'aquests tiquets permetrà a les entitats d'iniciativa social properes als mercats comprar productes com peix, ous i carn, i és una iniciativa a la qual s'han sumat el mercat del Carmel, Horta, La Mercè, Estrella i Abacería.

Aquest any també es farà una prova pilot per substituir els tradicionals contenidors de cartró per sacs de tela reutilitzables en la recollida d'aliments.

A més de la tradicional recollida a mercats i supermercats també es podran fer donacions d'aliments a través del web del Gran Recapte i plataformes digitals d'Amatller Origen, Bonpreu, Caprabo, Condis, Vimet i Ulabox.

"DONAR VISIBILITAT A LA CRONIFICACIÓ DE LA POBRESA"

En la roda de premsa de presentació del Gran Recapte, la presidenta de la Federació Catalana del Bancs dels Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, van remarcar la importància del Gran Recapte per "donar visibilitat a la cronificació de la pobresa".

Segons dades de l'Idescat, la taxa de pobresa a Catalunya el 2018 és del 21,3% de la població, i la pobresa severa ha passat del 5% al 6,5% entre el 2017 i el 2018.

L'edició del 2018 del Gran Recapte va recaptar 4.452.000 quilograms, van participar 1,8 milions de ciutadans i hi va haver 28.313 voluntaris en 2.800 punts de recorregut.