Publicat 25/8/2019 16:39:31CET

Els artificiers de l'armada faran explotar el dilluns el projectil trobat a Barcelona

Perímetre a la platja de Sant Sebastià de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que els artificiers de l'armada faran explotar el dilluns el projectil explosiu trobat aquest diumenge per la Guàrdia Civil a la platja de Sant Sebastià de Barcelona.

En declaracions als mitjans juntament amb la tinent d'alcalde de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez, Batlle ha afirmat que es tracta d'un projectil antic que es troba a 25 metres de la riba, la qual cosa ha motivat que es desallotgés part de la platja.

La Guàrdia Civil s'ha dirigit la Guàrdia Urbana (Gub) per demanar que es buidés la platja, que en un primer moment s'ha desallotjat en un perímetre reduït i després s'ha ampliat, ha concretat Batlle.

El tinent d'alcalde ha apuntat que podria tractar-se d'un projectil de la Guerra Civil, però "això l'han d'acabar de determinar els artificiers" que estan viatjant a Barcelona des de Cartagena per fer-se càrrec de les operacions.

La Guàrdia Civil ha informat que l'artefacte explosiu ha estat localitzat tres metres de profunditat i a 25 metres de la riba, i té unes dimensions d'1,10 metres d'alt i 80 centímetres de diàmetre.

L'explosiu ha estat localitzat pel Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques (Geas), i s'ha activat al centre de l'armada a Cartagena, que és qui té la competència per desactivar l'artefacte i ho farà en alta mar, ha explicat la Guàrdia Civil a Europa Press.

"COORDINACIÓ PERFECTA"

Batlle ha defensat que hi ha hagut "una coordinació perfecta" entre la Guàrdia Civil, la Gub, els Mossos d'Esquadra i la policia portuària.

Ha afegit que l'espai perimetrat de la platja continuarà tancat fins a l'arribada dels artificiers, que seran els qui determinin quan es podrà reobrir la zona.

"Ens ha informat la Guàrdia Civil que no és estrany. És habitual que es trobin aquest tipus d'elements", ha sostingut el tinent d'alcalde, que ha concretat que el projectil ha estat localitzat en una operació rutinària de la Guàrdia Civil, i que no s'han vist més artefactes per la zona.