Els antiavalots francesos arriben a l'escenari de Tsunami, al límit amb Espanya

Publicat 12/11/2019 9:52:06CET
Els antiavalots francesos arriben a l'escenari de Tsunami, al límit amb Espanya.
EUROPA PRESS

EL PERTÚS (FRANÇA), 12 nov. (EUROPA PRESS) -

Diversos agents antiavalots francesos han arribat a la zona de l'escenari de Tsunami Democràtic situat al Pertús, just al límit de la frontera amb Espanya, després d'obligar els manifestants a retrocedir uns 800 metres.

Cap a les 08.00 hores del matí d'aquest dimarts diversos agents de la Police Nationale i de la Gendarmeria francesa han començat a desallotjar els manifestants de Tsunami Democràtic que mantenen el bloqueig a l'AP-7 a la frontera amb França entre la Jonquera (Girona) i la localitat francesa del Pertús.

La policia francesa ha advertit els manifestants, que estaven asseguts a la carretera, que procedirien a desallotjar la via, i cap a les 08.00 hores d'aquest dilluns s'ha iniciat una actuació per retirar els manifestants, que s'agafaven entre ells per evitar-ho.

Durant l'actuació han confiscat tendes de campanya i s'ha llançat gas pebre als manifestants, que han retrocedit en direcció sud cap a la zona en què hi ha instal·lat l'escenari.

Un equip de mediació dels Mossos d'Esquadra s'ha apropat als manifestants situats a la Jonquera, en una conversa en la qual ha intervingut la diputada d'ERC al Congrés, Marta Rosique.