Actualitzat 6/7/2020 14:12:30 +00:00 CET

Els 180 migrants de l''Ocean Viking' passaran la quarentena en un ferri atracat a Sicília

El vaixell de rescat 'Ocean Viking'
TWITTER/@SOSMEDFRANCE

   MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

   Els 180 migrants i refugiats rescatats per l''Ocean Viking' a la zona central del Mediterrani passaran la quarentena pel coronavirus en un ferri atracat al costat de Porto Empedocle, a Sicília, per verificar si hi ha persones contagiades dins d'aquest grup.

   L'ONG SOS Mediterranée, responsable del vaixell, ha informat en el seu compte de Twitter que l'autoritat portuària li havia sol·licitat aquest dilluns a primera hora que esperés "noves instruccions" prop de la localitat siciliana, sense entrar en port.

   L'organització havia advertit la setmana passada que la situació era crítica --va informar d'un intent de suïcidi--, si bé s'hauria calmat després de l'autorització rebuda el diumenge per portar als migrants a Porto Empedoclo. Un portaveu de l'ONG, Francesco Creazzo, ha explicat aquest dilluns a l'agència Adnkronos que "la situació a bord és tranquil·la".

   Els migrants seran evacuats al ferri 'Moby Zaza', residència també de més de 200 persones corresponents a rescats realitzats en aquestes últimes setmanes. Una trentena de migrants romanen en aïllament després de donar positiu per coronavirus.