Publicat 14/5/2020 13:48:26 +02:00CET

Educació ordenarà la borsa d'interins per serveis prestats per a adjudicacions d'estiu

Conselleria d'Educació, ensenyament
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ordenarà la borsa de treball d'interins 2020 segons els serveis prestats de cara a les futures adjudicacions d'estiu per ocupar els llocs vacants durant el curs 2020-2021, després de "incidències" en la seva publicació a l'abril.

Segons ha informat aquest dijous en un comunicat, en les adjudicacions que es faran en el mes de juliol, els interins que tenen serveis prestats participaran en el procés d'adjudicacions ordenats d'acord amb el temps d'aquests.

Referent als quals no tenen serveis prestats, el departament ha assegurat que treballa perquè en el mes de juny la borsa estigui "correctament ordenada" d'acord amb el nombre de barem i, amb l'ordre obtingut, aquests interins podran participar en les cobertures de places que es generin a partir d'agost.

El departament ha explicat que a l'abril s'havia de tancar la nova borsa ordenant per barem a tots els inscrits, però es van produir "incidències" en la publicació, i treballa perquè aquestes no comportin perjudici al personal interí que s'ha inscrit.

La conselleria ha afirmat que per ocupar les places vacants en les adjudicacions d'estiu solament participen els interins que "tenen serveis prestats, com és habitual", i els que no tenen comencen cobrint les substitucions que es produeixen al llarg del curs.

SUBSTITUCIONS

Respecte a les substitucions durant el tancament de centres, Educació ha assenyalat que va limitar el reingrés de persones amb llicència o excedència per mantenir llocs de treball als substituts, i a partir d'abril decideix cobrir les demandes dels centres, en confirmar-se una continuïtat llarga del confinament.

El departament ha assenyalat que, "per responsabilitat", no pot atendre la demanda de mantenir al substitut quan s'incorpora el titular perquè està obligat a gestionar els recursos del pressupost de substitucions a la finalitat de cobrir l'absència per baixa o llicència d'un titular per garantir l'atenció a l'alumnat.

Contador