Publicat 18/6/2019 20:03:17 +02:00CET

Un edil d'Avià (Barcelona) rebutja un premi de la UE per la situació dels "presos polítics"

Bruselas analizará el cambio en Madrid Central cuando se "materialice" para ver si incumple las normas
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El regidor d'Avià (Barcelona) Josep Subirana ha rebutjat un guardó de la UE per un projecte d'energia sostenible per la situació dels "presos polítics".

"Europa té presos polítics, i uns altres són exiliats", ha asseverat Subirana en la recollida de premis, que s'ha celebrat aquest dimarts a Brussel·les en el marc de la Setmana de l'Energia Sostenible de la UE.

Subirana ha assegurat que a Catalunya existeix repressió política i social, en una intervenció que ha obert defensant que la "justícia social i la lluita contra el canvi climàtic han d'anar juntes".

Ha admès estar generant incomoditat als assistents amb les seves paraules --que ha interromput una presentadora avisant que no era un fòrum de discussió política--, però ha afegit: "Més incòmodes estem nosaltres aquí".

"Per favor, retorneu aquest premi al senyor Cañete. No l'acceptem fins que Europa no prengui una acció seriosa per resoldre aquesta anomalia", ha resolt Subirana sobre el comissari europeu d'Energia, Miguel Arias Cañete.

El projecte, 'Avià per un bon clima', havia estat premiat en la categoria de 'Lideratge' i també ha obtingut el 'Premi Ciutadà 2019', que ha estat triat pels votants de tota Europa.

PROJECTE PREMIAT

Amb un pressupost de menys de 350.000 euros, l'Ajuntament d'Avià ha donat una sèrie de passos que fomenten la implicació ciutadana, com un pla de reducció d'impostos als veïns que prenguin mesures ecològiques, com instal·lar panells solars.

A més, ha instal·lat aquests panells en edificis públics; s'ha millorat l'aïllament d'edificis, i s'ha limitat l'accés a licitacions de subministrament d'electricitat per a edificis públics només a empreses d'energia 100% renovable, entre més actuacions.

Alhora, el consistori ha començat els preparatius per a una compra conjunta de panells solars adreçada a ajudar aquells ciutadans que no puguin permetre's la instal·lació de panells en els seus habitatges.

Dins de les mesures de sostenibilitat, l'Ajuntament ha millorat el pla de reciclatge porta a porta, i ha aconseguit que es recicli el 70% dels residus de la localitat, entre altres actuacions que ha promogut el consistori.

el més llegit

 1. 1

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 2. 2

  La Plataforma per la Llengua demana a TV3 que "s'aturi la castellanització" de la cadena

 3. 3

  Una cinquantena de focus a Lleida entre brots i agrupacions de casos

 4. 4

  Colau ofereix al Govern més rastrejadors i la Generalitat "no ho veu"

 5. 5

  Detectat un brot amb cinc positius a Matadepera