Publicat 21/04/2016 15:48CET

Eden Espanya apunta a la planta embotelladora com a origen del brot de gastroenteritis

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Eden Espanya apunta que el "possible problema" amb l'aigua embotellada, que ha causat un brot de gastroenteritis amb 3.378 afectats, va poder originar-se a la planta embotelladora del proveïdor Font d'Arinsal a Andorra durant el procés d'envasament del producte, després de les anàlisis fetes per un laboratori.

En un comunicat aquest dijous, l'empresa ha afirmat que segueix col·laborant amb les autoritats sanitàries catalanes i andorranes, que estan estudiant la possible presència de norovirus en el procés d'envasament a la planta embotelladora i n'espera el resultat.

L'empresa ha explicat que va encarregar anàlisis al laboratori independent Dr. Oliver Rodés per determinar l'origen del brot, que va motivar la retirada de 6.158 ampolles procedents de Font d'Arinsal.

Ha analitzat 25 mostres procedents de lots afectats per descartar problemes microbiològics o químics, i a quatre s'ha analitzat addicionalment els nivells de toxicitat a l'aigua.

El laboratori ha certificat que "totes les mostres analitzades pertanyen als lots afectats i tots els paràmetres analitzats compleixen amb la normativa d'aplicació per a la comercialització d'aigües de beguda envasades".

L'empresa ha recordat que exigeix a totes les fonts proveïdores superar l'auditoria de qualitat del laboratori NSF International, i que la planta embotelladora Font d'Arinsal va rebre la conformitat de l'esmentada auditoria l'1 d'abril.

Eden Espanya ha remarcat que va rebre els lots de Font d'Arinsal amb totes les anàlisis fetes d'acord amb la normativa espanyola que el producte és apte per a la comercialització, i ha suggerit que el "possible problema" va poder originar-se a la planta embotelladora del proveïdor a l'envasament del producte.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés