Ecologistes veuen amb "gran preocupació" recompensar la caça de senglars a Catalunya

Publicat 15/4/2019 19:19:29CET
Jabalí con crias
LIFE LOBO ANDALUCÍA

GIRONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

Entitats ecologistes com Ecologistes en Acció ha rebut amb "gran preocupació" la recompensa de la caça de senglars amb 50 euros en el marc d'un pla pilot de la Generalitat a les comarques de Girona, ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Entitats ecologistes i de defensa animal de la Veritat de la Cacera han criticat la mesura del Govern català per considerar una "visió molt esbiaixada de la realitat i la connivència amb un sector social, el dels caçadors, cada vegada més qüestionat".

Han subratllat la "ineficàcia de la caça" com eina de control de poblacions, al·legant que cada vegada hi ha un nombre més elevat de captura, i en realitat augmenten els problemes.

Al seu judici, existeixen estudis que relacionen l'augment de la pressió cinegètica sobre el senglar amb un augment de la seva capacitat reproductiva, la qual cosa explicaria l'augment de la població.

"Vistes les dades, no sembla raonable pensar que retribuir als caçadors per la seva capacitat lúdica sigui una mesura útil per controlar les poblacions de senglar", han destacat.